Matens rolle på SFO
Matglede er en nøkkel til folkehelse og bærekraft. Gode opplevelser rundt mat og måltid, gir kunnskap barna tar med seg resten av livet.
Read MoreMatglede er en nøkkel til folkehelse og bærekraft. Gode opplevelser rundt mat og måltid, gir kunnskap barna tar med seg resten av livet.
Read MoreSunn mat må være godt. Den må være tilgjengelig og den må være i tråd med kostrådene. Hva må du tenke på når du skal lage menyen til SFO?
Read MoreEn matagent er en som lager god og sunn mat til alle på SFO, snakker fint om maten, tør å utforske nye smaker, er vert for måltidet og hjelper til med å redusere matsvinn.
Read MoreBrita jobber som nasjonal prosjektkoordinator på Geitmyra. Hun har en mastergrad i folkehelsevitenskap og lager matpakke til sine fire døtre hver dag. – For meg er det en stor kjærlighetserklæring å sørge for at jentene har et solid, styrkene måltid i skolesekken og i magen.
Read MoreSimen (8) var begeistret da juniorkokkene fra Geitmyra og Sagene serverte suppe og knekkebrød på Redd Barnas familiedag i deres nye hus på Løren. Hele 600 små og store fikk med seg både meisebolleverksted og kydderstasjonen der de kunne lage sitt eget tacokrydder.
Read MoreÅ velge bort kjøtt av og til handler om solidaritet, global matsikkerhet og miljø, så vel som dyrevelferd og folkehelse Her er noen skikkelig gode oppskrifter! .
Read MorePotetlomper er enkelt og gøy å lage selv, og så smaker det skikkelig godt også. Til potetlomper kan du gjerne bruke rester av kokte poteter fra middagen i går. Lag en stor porsjon for disse potetlompene er populære!
Read MoreVi må ikke glemme grisen. Makan til interessant dyr finnes ikke. Grisen er på mange vis veldig lik oss mennesker: Den lever i lojale familiegrupper, og hele flokken forsvarer hverandres barn.
Read MoreSå vidt inne i 2023, lager vi en liten oversikt over våre mest leste saker. Og det er tydelig at mange ønsker å bli kjent med Geitmyra – både de ulike sentrene våre og de som jobber der.
Read MoreDet aller vanligste hinderet for barn som vil lage mat, er faktisk voksne som ikke vil eller tør å slippe dem til. Dette må det gjøres noe med! Her er våre beste tips for barn som ønsker å få prøve seg på kjøkkenet.
Read MoreSvisj, svusj, rett på bordet på 10 minutter! Dette er en av de enkleste måtene å lage hverdagsfest på! Vi bruker litt lakrisaktige smaker, som passer veldig godt sammen med blåskjell: litt finhakket fennikel og et dryss anisfrø i kjelen.
Read MoreEller kanskje det første spørsmålet skal være: HVORFOR koke kraft? Her er tre gode grunner.
Read MoreNår vi spør barna på Geitmyra hvordan de liker maten, roper de ofte i kor: «SPRØTT!» Å steke fisk til skinnet blir knasende sprøtt, er kult å kunne få til. Metoden her fungerer like godt på all fisk med litt tjukt skinn, som flyndrefisk, torsk, laks og ørret.
Read MoreAnders jobber som underviser på Geitmyra i Oslo. Hver dag står han på trammen og tar i mot elever fra hele Oslo. Noen av dem har aldri sett en hel fisk før. Andre spiser ikke grønnsaker. Men det har Anders og de andre underviserne en plan for.
Read MoreDesember. Tid for ettertanke og tid for å se framover. På Geitmyra har det vært full fart hele året. Heldigvis. Vi har hatt mange på besøk og vi har truffet mange der ute. Vi har hatt statsråder på besøk og servert selveste HM Kong Harald. Her er en liten oversikt over noe av det vi har drevet med det siste året – i Oslo, Kristiansand, Ringsaker og Trondheim.
Read MoreDet er mandag ettermiddag på Geitmyra Oslo. Rundt 12 barn har møtt opp til Åpent på Geitmyra – et gratis matlagingskurs som går av stabelen hver uke. I dag skal det stekes lapper og Mohamed er godt i gang med å vise barna hvordan de skal gjøre det.
Read MoreOver 5000 hadde meldt sin interesse da Ernæring på Oslos Nye Høyskole arrangerte webinar om barn og kosthold. På scenen sto blant annet Gyro Knutsdotter Homme, daglig leder for Geitmyra Ringsaker.
Read MoreDenne boken bør gå rett inn i mat- og helsefaget på skolen, og bør bli gitt alle norske barn til odel og eie. Oppskriftene er så fristende og Geitmyras tilnærming så forfriskende! Denne boken er rett og slett alt man trenger for å spise godt, variert og bærekraftig på ekte, skriver Marit Kolby, ernæringsbiolog og forfatter av boka Hva og når skal vi spise.
Read MoreEn saus som har reist over hele verden. Opprinnelig en indonesisk saus basert på krydder og fermentert (gjæret) fisk, som seinere kom til USA, der den fikk sin nåværende form. Aller best når man lager den selv, med masse tomater og krydder.
Read More– Hvorfor er reinsdyret bærekraftig? Rundt et bord står en gruppe niendeklassinger sammen med en lærer og Stensaas Reinsdyrslakteri. Norske kvinners Sanitetsforening har samlet 125 niendeklassinger fra Røros, Os og Holtålen skole og Geitmya Credo står klare til å ta i mot. Temaet for dagen er måltidet, basert på kortreist mat og bærekraft.
Read More