Matkultursenteret i fjæra

 
 

Geitmyra matkultursenter for barn er et sted der barn lærer om mat – fra jord og fjord til bord – gjennom praktisk undervisning. Her får de smake, utforske og forstå hvordan mat blir til, hvorfor den er viktig, og hvordan vi kan ta gode matvalg. Vi tror på at barn kan lage mat, at de tør å smake, og at de må tas på alvor. Når de lærer å ta gode matvalg, får de verdifull kunnskap som varer livet ut.

Geitmyra Kristiansand ligger i fjæra på Odderøya og er ledende på sjømatundervisning for barn. Sørlandets matkultur er tett knyttet til havet, og her får barna utforske fjæra, handle på fisketorget og lære å elske fisk og sjømat.

Hver mandag samles en spent gjeng barn på fiskebrygga i Kristiansand. De skal se, kjenne, smake og handle – før turen går til Geitmyra på Odderøya for å lage mat! 

Vi lar barna lage maten selv, veiledet av våre dyktige undervisere. Mens vi kutter, steker og smaker, diskuterer vi også de store spørsmålene: Hvordan tar vi vare på livet i havet? Hva betyr fiskerinæringen for Norge? Hvordan sikrer vi nok mat til alle i fremtiden?

Sjømatkonsumet i Norge synker, men vi vil gjøre barn stolte av Sørlandets matkultur og gi dem et naturlig forhold til sjømat. Her handler det ikke bare om makrell, fiskekaker og fiskesuppe – vi introduserer også stillehavsøsters, skjell, tang og tare, råvarer som finnes i rikt monn langs kysten.

Vi tilbyr:

  • Ukesundervisning i mat og helse for alle 6. klassinger i Kristiansand

  • Kurs for barnehager og barnehageansatte

  • Matfestivaler

  • Læringsrik mat – for bedre mat på SFO

  • Etter skoletid

  • Kokkekurs for ungdom i ferier

👉 Se alle våre tilbud på Geitmyra Kristiansand

👉 Meld deg på vårt nyhetsbrev, så holder vi deg oppdatert på alt som skjer hos oss!

 
 

 

Vi holder til i Odderøyveien 41. Vi har to undervisningskjøkkener i første etasje og historiske kjøkkener i andre etasje. Vi har dyrkekasser, røykeovn, snakkende drivhus, krabbe og blåskjell laget av plast funnet i havet, fiskebåt på kjøkkenet, et tak laget av grønne eggekartonger, fjæra rett utenfor døra og kort vei til fiskebrygga.  Det er lett å få øye på oss! Bygningen er malt blå med motiver fra havet. Det er Sedin Zunic som står bak kunstverket. Hvor mange hus har en makrell som står opp gjennom taket? 

Geitmyra Kristiansand er synlig på Odderøya

Vi holder også til i Oslo, Ringsaker, Tønsberg og i Mathallen i Oslo – der Geitmyra Juniorkokker har sitt eget kjøkken.

Mat- og helseundervisning på Geitmyra Kristiansand
Røyking av fisk –  Geitmyra Kristiansand
Jeg har fanget torsk en gang. Og den hadde bart.
— Markus (4)
Nysgjerrige barn –  Geitmyra Kristiansand
Denne uka fyller vi til randen med kunnskap, men det er viktig at det er gøy også!
— Nicolai Brenna Ertzeid, underviser
Fiskesuppe smaker godt – Geitmyra Kristiansand


Kontakt oss 

Geitmyra Kristiansand matkultursenter for barn

Adresse: Odderøyveien 41, 4610 Kristiansand, 4610 Kristiansand.

Vi holder til på flaten like ved Odderøyhallen og Bendiksbukta.

Telefon: 48 10 66 69

Avdelingsleder: Helene Isaksen helene@geitmyra.no