Juniorgartner i jobb
Geitmyras juniorgartnere er ungdommer som synes det er morsomt å jobbe ute, vil lære om hvordan man dyrker, høster og steller i en hage og ønsker å spre grønn glede til barnefamilier på dyrkekurs vi har, samt på arrangementer vi har og er med på. De jobber også i hagen i dyrkesesongen.
Ungdommer som vil jobbe som juniorgartnere hos oss på Geitmyra Oslo må først gjennomføre et juniorgartnerkurs for å få jobb hos oss. Kurset er gratis, og man får lønn for timene. Kurset vil gå over fem dager etter skoletid på Geitmyra, pluss en lørdag i praksis.
Kursdatoer: Våren 2025. Mer informasjon kommer.
Arbeidsgiver / kursholder: Geitmyra matkultursenter for barn
Stillingstittel: Juniorgartner
Ansettelsesform: Engasjement
Juniorgartner i jobb – i skolens ferier + noen helger
Juniorgartner i jobb er for ungdommer på 15-17 år som ønsker seg mer praktisk erfaring med hagearbeid. Som juniorgartner får du god opplæring, og arbeidsoppgavene vil være å bistå gartnerne på gården med sine oppgaver, spre kunnskap på våre arrangementer og våre dyrkekurs for barnefamilier gjennom sommeren. Som juniorgartner vil du forberede hagebed, så frø, luke, vanne, stelle planter og høste inn på sensommer/høsten, og hjelpe til med dyrene på gården. Du trenger ikke å ha tidligere erfaring ute for å jobbe hos oss.
For å søke på jobb som juniorgartner må du:
Være mellom 15 og 17 år.
Gjennomføre vårt juniorgartnerkurs.
Være interessert i å jobbe ute og spre grønn glede til andre på dyrkekurs.
Juniorgartnere i jobb på Geitmyra
Tilskuddsgivere
Prosjektet Juniorgartner i jobb er muliggjort med midler fra Gjensidigestiftelsen og Anthonsenstiftelsen.
Flere saker om våre juniorgartnere og -kokker:
Snadderloff og politikk i Arendal
I en knallblå matvogn med superflinke ungdom, rullet Geitmyra matkultursenter for barn inn på Arendalsuka for aller første gang. Og for en uke det ble!
– Dette er det beste jeg har smakt i Brumunddal
De rundt 40 gjestene som tok turen til Geitmyra Ringsaker på lørdag var mektig imponert over hva de unge juniorkokkene hadde fått til.
– Du kan lage bærekraftig, sunn og god mat selv, og det er ikke så vanskelig!
Ahmed er 17 år og er nyutdannet juniorkokk. Seks kurskvelder har han vært på kokkekurs på Geitmyra og lært å lage sunn og god mat fra bunnen av.
– Se på dette! Tenk at vi får betalt for å være her!
Benjamin slår ut med armene når han ser all maten. – Ja, det er det verste. Eller beste, ler Peder. Juniorkokkene er på jobb på Geitmyra Ringsaker i vinterferien.
LINDMO: Bli kjent med juniorkokkene på Geitmyra
Hadia og William har vært juniorkokker på Geitmyra siden 2020. De er på Lindmo, tar over kjøkkenet til Wenche på God morgen, Norge, lager mat til Kongen, møter Bill Gates og serverer mat til kjendisene på Aschehougs hagefest. Men mest av alt lager de – og serverer – god og bærekraftig mat til barn og unge.
Ungdom fra Innlandet lagde lokalmat til 400 gjester
– Juniorkokk i jobb er et fantastisk prosjekt der ungdom får vise hvor dyktige og engasjerte de er, sier daglig leder for Geitmyra Ringsaker, Inger-Marie Lupton.
Nye kokker på Huset på Haugen
Ni ungdommer fra bydel St Hanshaugen har denne høsten vært på kurs på Geitmyra. Der lærer de å lage sunn og god mat til andre, og hva som er viktig å tenke på når man setter sammen et måltid.
Nye kokker i bydel Gamle Oslo
– Jeg skal lage linsesuppe på eksamen. Jeg har øvd hjemme denne uka og lagde en stor gryte til familien. Alt ble spist opp – de elsket den! Nawal (13) er en av 12 ungdom som tok juniorkokk i jobb-eksamen på Central Park.
Droppet høstferien for å lage mat på Geitmyra
– Jeg synes det er skikkelig gøy å lage mat. Det er bare bonus å være her, sier Aksel (13). Han er en av de 96 som har søkt på jobb som kafévakt på Huset på Haugen. Men først er det én ukes kjøkkentjeneste på Geitmyra matkultursenter for barn.
Pengegave skaper nye juniorkokker
– En uventet og utrolig generøs gave! Vi vil bruke midlene til å utdanne nye juniorkokker. På den måten gir vi noe tilbake til samfunnet, sier Helene Isaksen om pengegaven fra festivalen Sommerbris.
– Velkommen til drømmeland! Møt juniorkokk William Wiland
William står foran Geitmyra-skiltet og viser oss veien inn til gårdstunet. Siden 2020 har han vært en av juniorkokkenes ansikt utad. På TV, i avisen, på TikTok og på mange arrangementer rundt omkring i byen.
– Da jeg møtte Bill Gates. Møt juniorkokk Hadia Mirza
Hadia er overalt. Hun lager mat. Hun jobber i skolehagen og hun lager TikTok-videoer med ungdom som lager mat, steller med hønene og graver i jorda. Haida er juniorkokk i jobb på Geitmyra matkultursenter.
– Mat forener oss. Vi snakker sammen gjennom matlaging og måltidene
Den indiske kokken Monish Gujral tok turen innom Geitmyra for å lære juniorkokkene å lage chicken tandoori og butter chicken.
– Tenk at all denne deilige maten egentlig var på vei i søpla!
Fikk du med deg byens mest bærekraftige lunsj i helgen? Ungdommer fra bydel Sagene og bydel St.Hanshaugen serverte gratis lunsj til stor begeistring for alle oppmøtte og forbipasserende på Gråbeinsletta og i Stensparken på lørdag.
Juniorkokkene inviterer til overskuddsbord
Lørdag 6. mai blir det matfest. Både Huset på Haugen og Miljømarkedet på Gråbeinsletta får besøk av juniorkokkene som skal lage mat av varer butikkene ikke kan selge. – Når juniorkokkene inviterer til overskuddsbord, kan de formidle det de har lært og samtidig vise hvor sunt, gøy og godt matredding er, sier Selje Lyngset som jobber som prosjektleder for juniorkokkene.