Populære saker i 2022

Mange barn, herlige råvarer og høyt aktivitetsnivå på Geitmyra i 2022

Så vidt inne i 2023, lager vi en liten oversikt over våre mest leste saker. Og det er tydelig at mange ønsker å bli kjent med Geitmyra – både de ulike sentrene våre og de som jobber der.

Halloween-challenge: SPIS GRESSKARET

– Det nifseste med Halloween, er alt matsvinnet. Oktober er høysesong for gresskar. I fjor ble over 200.000 gresskar kjøpt inn til Halloween og nesten like mange gresskar ble kastet like etter. Dét vi gjøre noe med! Bli med på ukas gresskarchallenge. Lag én eller flere retter med gresskar som hovedingrediens – og lag nifs pynt i tillegg. Vinn-vinn. Her er våre beste gresskarretter.

Gi barna – og deg selv – den beste gaven

Denne boken bør gå rett inn i mat- og helsefaget på skolen, og bør bli gitt alle norske barn til odel og eie. Oppskriftene er så fristende og Geitmyras tilnærming så forfriskende! Denne boken er rett og slett alt man trenger for å spise godt, variert og bærekraftig på ekte, skriver Marit Kolby, ernæringsbiolog og forfatter av boka Hva og når skal vi spise

Enda flere – men fortsatt mange igjen

Geitmyra blir 11 år i september. Det har vært elleve år med rivende utvikling. Fra oppstarten på Geitmyra i Oslo med ett klasserom – til to – til etableringen av nye sentre i Ringsaker, Kristiansand og Trondheim. En engasjert gjeng jobber hver dag for at barna våre skal få muligheten til å lage – og spise – god mat som gjør godt. 

– Tenk om mat var utgangspunkt for all læring!

– Jeg trives veldig godt med mange og varierte oppgaver. Sigrid Bye-Bakke er faglig leder ved Geitmyra Credo. – Jeg brenner for alle de magiske møtene jeg har i min hverdag med barn og unge. Det å kunne være med å påvirke barn og unge til å ta gode valg rundt mat og måltidet er viktig for meg. 

Geitmyras fiskekaker

Går det an å bli lei av fiskekaker? Neppe! For fiskekaker kan smaksettes med nesten hva som helst.

Kom og besøk oss på Geitmyra

Akkurat nå bugner det på Geitmyra på Sagene! Gartnerne våre, Mikkel og Mathias, har jobbet hardt for å gjøre alt klart til høstens undervisning. Ta med barna og spis matpakken på tunet, meld dere på kurs eller bare kom innom og nyt den praktfulle sensommeren og høsten.   

Forelska i gresskaret

I Disney-versjonen drar Askepott avgårde i et forhekset gresskar for å treffe prinsen. Men jeg har ikke blitt forelsket i prinsen. Jeg er blitt hodestups forelsket i gresskaret. 

– Jeg elsker krabber!

Utenfor Geitmyra Kristiansand står det en kjempekrabbe. Den har fått navnet Krabbolai, oppkalt etter Geitmyras største krabbeentusiast. – De største krabbene er havets rubiner, sier han entusiastisk. 

– Potet er ein av livets grunnpilarar.

Gyro jobbar som avdelingsleiar for Geitmyra Ringsaker og brenn for at folk og dyr skal leve gode liv. For at me må eta opp heile gultota og bruke brennesla i hagen. – For å leve gode liv, må naturen få leve også. Leve, spire, vekse og gro, slik det er meininga at dei skal.  

Vi laget mye godt av gresskar i høst.


Mona Ek