Matkultursenteret midt i matfatet
Geitmyra matkultursenter for barn er et sted der barn lærer om mat – fra dyrking til matlaging – gjennom praktisk undervisning. Her får de smake, utforske og forstå hvordan mat blir til, hvorfor den er viktig, og hvordan vi kan ta gode matvalg. Vi tror på at barn kan lage mat, at de tør å smake, og at de må tas på alvor. Når de lærer å ta gode matvalg, får de verdifull kunnskap som varer livet ut.
Hver eneste dag spiser barn og voksne over hele landet mat som kommer fra Ringsaker. Fløten i kaffen, svinesteken med poteter og kornet i matpakkebrødet er resultatet av stolte, dyktige jordbrukere i Ringsaker, en av landets største landbrukskommuner. Men det er ingen selvfølge at barna her kjenner til produksjon, foredling og bruk av råvarer. Vi vil styrke stoltheten for lokalmaten og gi barn og unge jordnær, praktisk kunnskap om mat.
Vi tilbyr ukesundervisning i mat- og helsefag, samt kurs for familier, barnehager og barn i alle aldre. Vi har dyrkekurs, parsellhage og kokkeskole for ungdom og juniorkokker i jobb. Vi arrangerer barnehage- og familiefestivaler der små og store kan bli kjent med smaken av Ringsaker.
Vi holder også til i Kristiansand, Oslo, Tønsberg og i Mathallen i Oslo – der Geitmyra Juniorkokker har sitt eget kjøkken.
👉 Her finner du oversikten over våre aktiviteter. Meld deg på vårt nyhetsbrev, så holder vi deg oppdatert på alt som skjer hos oss!
“Vi lager mat, med og uten oppskrifter. På Geitmyra utfordrer vi sansene og nysgjerrigheten – hos oss skal barna lære å stole på seg selv. ”
Historisk beliggenhet
Vi holder til på Granerud gård – en historisk gård der det gamle fjøset er gjort om til undervisningskjøkken og kurslokaler. Gården har vært drevet av familien Dobloug i 14 generasjoner, og vi er stolte av å videreføre den lokale matkulturen her.
På området har vi dyrkekasser, en paviljong med utekjøkken, et drivhus, meitemarkhotell, pizzaovn, hydroponisk dyrkevegg, kornmølle – og et stort engasjement for alt som spirer og gror. Vi fortsetter å utvikle uteområdene med læringsstier og parsellhage – og gleder oss til å ta imot enda flere besøkende!
Granerud gård ligger mellom industri og nybygg i Brumunddal og symboliserer vår kjerneidé: Å gi barn kunnskap om hvor maten kommer fra.
Morgendagens mat
Rekruttering til matnæringen er en viktig del av vårt arbeid. Gjennom prosjektet Morgendagens mat samarbeider vi med lokale aktører og viser ungdom alle de spennende jobbmulighetene som finnes innen matfaget – og hvor gøy det kan være!
“Det er ikke mye hjelp å ha bønder som produserer fantastiske råvarer, hvis vi ikke har folk som kan videreforedle råvarene. ”
Kontakt oss
Geitmyra Ringsaker matkultursenter for barn
Adresse: Strandsagvegen 2B, 2383 Brumunddal
Telefon: 40 60 43 73
Avdelingsleder: Inger-Marie Lupton ingermarie@geitmyra.no