Skoleundervisning Oslo

Hvert år bruker over 70 000 elever våre undervisningsopplegg – både digitalt og fysisk. Vi kombinerer mat og helsefaget med naturfag, historie, geografi, norsk og matematikk, og knytter dyrking og matlaging til praktisk læring på tvers av fag.

Alle våre undervisningsopplegg følger Kunnskapsløftet (LK20) og dekker kompetansemål i mat og helse, samt andre fag som naturfag og matematikk. I tillegg til grunnleggende ferdigheter som regning, lesing, skriving, digitale og muntlige ferdigheter, vektlegger vi samarbeid, fellesskap og matglede!

👉 Sjekk ut våre digitale løsninger på Gyldendals undervisningsplattform, Salaby.

På Geitmyra Oslo har vi skoleundervisning for Osloskolen. Vi har undervisningsopplegg for skoleklasser i 4. trinn, 6. trinn eller 9. trinn. Påmeldingsskjema legges ut på denne siden i forkant av hvert semester.

👉 Vi sender også ut tilbudet i vårt nyhetsbrev. Meld deg på her.


Undervisningsopplegg på Geitmyra - våren 2025


Våre undervisningsopplegg:

  • Et bærekraftig måltid med fisk – 1 dag

  • Fra jord til bord – 1 dag

  • Samisk matkultur – 1 dag

  • Matnyttig matte – 1 dag

  • Spiselig naturfag – 2 dager

  • Smak kulturen – 2 dager

  • Ukesundervisning for spesial-, velkomst- og mottaksklasser

Er du interessert i et undervisningsopplegg utenom dette, ta kontakt med post@geitmyra.no.

I tillegg til skoleundervisning har vi opplegg for AKS i feriene, sommerskole og barnehagekurs.


Våre undervisningsopplegg

 

Ukesundervisning for spesial-, velkomst- og mottaksklasser

Barn og ungdom som starter på skole i et nytt land møter både utfordringer og muligheter. For elever med lite skolebakgrunn kan skolehverdagen være ekstra krevende. Vi bruker mat og kultur for å skape mestringsarenaer, der språk, normer og matkunnskap går hånd i hånd. Med kart og tegnspråk deler vi oppskrifter, kultur og matglede.

Undervisningen tilpasses elevenes norskkunnskaper og alder, med fokus på språk, matlaging og kulturforståelse.

Klasser kan søke plass i uke 2, 3, 4, 43, 44, 49 eller 50. Opplegget varer fire dager og inkluderer fisk, grønnsaker, matlaging og begrepstrening. Kontakt anders@geitmyra for mer informasjon.

 

 

Matnyttig matte

  • 4.klasse - 1 dag – ½ klasse

Matematikk er overalt – i huset vi bor i, stolen vi sitter på, og maten vi spiser. Når vi lager mat, bruker vi matte hele tiden: volum, temperatur, veiing, brøk og prisberegning. Hvor mye koster suppa? Hvor mange linser trengs for å doble oppskriften? Hvordan omregner vi dl til ml? Ofte lurer vi på hvem som betaler maten vi spiser og får en god prat om lønn, skatt og rettferdighet.

Gjennom matlaging blir matematikk konkret. Elevene veier, blander og tilbereder – og opplever hvordan tallene gir mening – og smaker godt!

Matnyttig matte er et undervisningsopplegg som tilbys hele skoleåret.


Samisk matkultur

  • 6. og 9.klasse – 1 dag – 1 klasse

Dette kompetansemålet er etterspurt, og vi underviser i samisk kultur, historie og matkultur. Elevene lærer om tradisjonelle konserveringsmetoder og hvordan tilgangen på naturens råvarer har formet det samiske kostholdet.

Vi bruker reinsdyrkjøtt og rotgrønnsaker dyrket i nordlig klimasone. Vi beiner ut en bog, lager bidos og ghakko og elevene får smake på deler av dyret i konservert form.

Samisk matkultur tilbys hvert vinter- og vårsemester.

Bli med inn i samisk undervisning her.


Spiselig naturfag

  • 6. og 9.klasse – 2 dager – 1 klasse

Maten vi spiser er en del av naturens kretsløp – den kommer fra havet, åkeren, skogen og fjøset. Derfor er mat og dyrking en perfekt inngang til naturfag.

På Geitmyra bytter vi ut lærebøker med bikuber, høner og kompost. I løpet av to dager høster elevene råvarer rett fra åkeren, lager mat og lærer om bærekraft, økologi, ressurser, mangfold og økosystemer. Vi viser hvordan maten vi spiser henger sammen med naturens prosesser.

Spiselig naturfag tilbys hvert høstsemester.

 

Smak kulturen

  • 6. og 9.klasse – 2 dager – 1 klasse

Bli med på et tverrfaglig undervisningsopplegg i fagene mat og helse, matematikk, naturfag, historie og samfunnsfag. Vi bruker dyrking, dyrehold og matlaging som praktiske arenaer for tverrfaglig dybdelæring.

Matkultur forteller hvem vi er, hvor vi bor, og hvordan vi bruker naturens råvarer. Elevene får en helhetlig forståelse av matens vei fra jord til bord, matsvinn og bærekraft – både historisk og i dag. De lærer om ressursbruk, forbrukeransvar og hvordan vi kan utnytte råvarene best mulig.

Smak kulturen tilbys hvert vårsemester.


Et bærekraftig måltid med fisk

  • 6. og 9.klasse – 1 dag – 1 klasse

Norge har vært en fiskerinasjon i tusener av år, med en lang kyst og rike, isfrie fjorder som gir oss smakfulle og sunne råvarer. Denne dagen lærer elevene å lage mat med norske råvarer, reflektere over hva et sunt og bærekraftig måltid er, og forstå hva som gjør mat trygg og hvordan den tilberedes.

Havet dekker 70 % av jordens overflate og er vårt største matfat. Bærekraft handler om å bruke ressursene slik at naturen beholder balansen og ikke tømmes.

Et bærekraftig måltid med fisk tilbys hvert vinter- og vårsemester.


Fra jord til bord

  • 6. og 9.klasse – 1 dag – 1 klasse

Ta med klassen på én dag med tverrfaglig undervisning i mat og helse og naturfag, der elevene lærer om bærekraft, økologi, ressurser, mangfold og økosystemer. De høster råvarer rett fra åkeren og lager mat basert på sesongens ingredienser.

Undervisningen foregår på Geitmyra gård og i Geitmyra skolehager. Vi tilbringer store deler av dagen utendørs.

Fra jord til bord tilbys hvert høstsemester.