– Barn blir så engasjerte og nysgjerrige når de oppdager noe nytt. Møt Mohamed Abdirashid

Mohamed på Barnas store gresskarfest

Det er mandag ettermiddag på Geitmyra Oslo. Rundt 12 barn har møtt opp til Åpent på Geitmyra – et gratis matlagingskurs som går av stabelen hver uke. I dag skal det stekes lapper og Mohamed er godt i gang med å vise barna hvordan de skal gjøre det. 

Mohamed jobber med formidling og prosjektarbeid på Geitmyra gård på Sagene. Han bor i byen med samboer og de to kattene, Lumi og Miso. Opprinnelig er han fra Somalia og har vokst opp i Fredrikstad. – En av Norges vakreste byer, sier Mohamed entusiastisk. Samtidig som han jobber på Geitmyra, tar Mohamed en master i statsvitenskap. Han er glad i film, jazzmusikk, fotball, frivillig arbeid og rause mennesker. – Og så drømmer jeg om en egen parsellhage. Til det skjer, dyrker jeg sammen med naboene mine i bakgården og med gjengen i Sagene takhage. 

Mohamed er glad i dyrking!

Meningsfullt

– På Geitmyra jobber jeg med noe så meningsfullt som å lære barn og unge om økologisk dyrking og sunn matlaging. Akkurat nå jobber jeg med Åpent på Geitmyra og flere andre prosjekter ment for ukrainske barn og unge som nylig har ankommet Norge. Det jeg liker aller best med jobben min, er å se hvor engasjerte og nysgjerrige barna blir når de oppdager noe nytt. 

Mohamed brenner for rettferdighet og likeverd. – At barn, uansett bakgrunn, skal kunne lære om økologisk dyrking og sunn mat. Det er et viktig prinsipp og gir kunnskap de kan ta med seg videre i livet. Jeg brenner også for nysgjerrighet og for livslang læring. Jeg synes også at måtehold og det å leve i takt med naturen er et godt prinsipp. Jeg vil bli bedre til å tilbringe mer tid i naturen. Og ta meg tid til å lytte til den. 

Matminner 

På lista over favorittmat, står grillet fisk høyt oppe. – Grillet hestemakrell eller sardiner, med skinnet på selvfølgelig, er noe av det beste jeg kan få. Ellers er jeg veldig glad i tradisjonell somalisk mat som rykende fersk chapati med lam- eller geitegryte. Dette er mat jeg spiste som barn og den binger alltid frem gode minner. 

Grillet fisk på menyen!

Grillet fisk på menyen!

Mohameds beste kjøkkentips er å bruke alle sansene når vi lager mat. – Vi må kunne både smake og lukte, men også bruke hendene for å kjenne på teksturen og ta i bruk de taktile sansene. Og spis gjerne med hendene, avslutter han. 

Juniorkokkene på Geitmyra

Juniorkokkene på Geitmyra er klare for matkurs!