Fruktgrøt med quinoa
Quinoa er frø fra en søramerikansk vekst som er i slekt med spinat og rødbeter. Frøene inneholder ikke gluten, men er rike på næringsstoffer og mineraler.
Read MoreQuinoa er frø fra en søramerikansk vekst som er i slekt med spinat og rødbeter. Frøene inneholder ikke gluten, men er rike på næringsstoffer og mineraler.
Read MoreNår gommene klør ved tannfrembrudd kan det være lindrende å gnage på noe hardt. Disse harde kakene er fine for babyer som er store nok til å sitte selv, kan holde maten selv og føre den til munnen.
Read MoreSei er bærekraftig og godt, og denne retten gir rom for råvarenes smaker uten behov for verken salt eller andre kryddere.
Read MoreUtenfor Geitmyra Kristiansand står det en kjempekrabbe. Den har fått navnet Krabbolai, oppkalt etter Geitmyras største krabbeentusiast. – De største krabbene er havets rubiner, sier han entusiastisk.
Read MoreLørdag 3. September er det MAT I SENTRUM på Torvet i Kristiansand og Geitmyra står klare med korn, kvern, osteverksted og pizzaovn. – Vi gleder oss til å vise barna hvordan pizza blir laget – fra råvarer til ferdig pizza, sier daglig leder for Geitmyra Kristiansand, Helene Isaksen.
Read MoreUnder verdens største teknologimesse for fiskerinæringen, var Geitmyra Credo til stede for å lære barna om verdens største matfat – havet. Og HM Dronning Sonja lot seg imponere av barna.
Read MoreMenyen er RÅ. RÅbra. RÅgodt. RÅkult. Og vi skal vise dere hele panten. Fra frø, til rot, stilk og blomst. Stikk innom VKD på lørdag 3. september fra 11-16.
Read MoreGeitmyra blir 11 år i september. Det har vært elleve år med rivende utvikling. Fra oppstarten på Geitmyra i Oslo med ett klasserom – til to – til etableringen av nye sentre i Ringsaker, Kristiansand og Trondheim. En engasjert gjeng jobber hver dag for at barna våre skal få muligheten til å lage – og spise – god mat som gjør godt.
Read MorePizza er vel egentlig bare et flatt brød med noe godt på toppen? Men vi må knekke en kode: Hvordan lage en tynn og sprø pizzadeig på en enkel måte, men uten å bruke en blande- og eltemaskin? Det er ikke vanskelig, se her.
Read MoreStrandkrabbesuppe, hvaltaco og pico de gallo. Nei, dette er ikke fra menyen på en gourmetrestaurant. Det er siste uke med sommerskole på Geitmyra Kristiansand.
Read More– Først smakte det søtt, så salt, så en litt underlig smak. Kanskje det er det som er umami? Etter en lang ferie er det klart for den siste uken på sommerskolen her på Geitmyra. Bringebærene er på hell, men grønnsakshagen strutter. Rundt 100 barn har brukt en uke av sommerferien sin til å veie, måle, bake, koke, steke og smake. Og de har spist fisk – hver dag! Her finner dere alle oppskriftene fra ukas meny.
Read MoreAlle elsker fredagstaco og mange lager den samme varianten hver uke. Men hvorfor ikke lage den med hval?
Read MoreMakrell er selve smaken av sommer på sørlandet. Vi synes den er best på den tradisjonelle måten, med kokte nypoteter, rømme og agurksalat. Makrellen får en ekstra piff om den toppes med nyplukkede gjøksyreblader - syrlig og friskt balanserer smaken av den fete makrellen.
Read MoreDette er en enkel og supergod fiskecurry. ll slags fisk og skalldyr kan puttes i denne curryen. Den blir bare bedre av det. Sjømaten kan også byttes ut med bare grønnsaker.
Read MoreAlle barn elsker buffet. Å få lov til å velge, smake og forsyne seg på nytt. Og på nytt. På sommerskolen lager vi buffet på torsdager. Da har barna forberedt seg hele uka med å speke, bake og riste. Her er barnas sommerbuffet!
Read MoreDeilig suppe med hjemmelaget knekkebrød! Tilsett masse grønnsaker og tomat, eller en skvett fløte. Variasjonsmulighetene er uendelige.
Read MoreIngenting sier mer sommer enn grilla makrell med sommergrønnsaker! Prøv det med en deilig yoghurtdressing til.
Read MoreGod, fersk fisk blir enda bedre med friske urter. All fisk kan stekes, og urter kan du nesten ikke bruke for mye av. Noen urter passer bedre til fisk enn andre, så her må du prøve deg frem og finne din favoritt.
Read MoreMen det er godt. Og sant. Gjær er levende sopp. Den trenger mat, vann og oksygen for å leve. I en deig får den stivelsen fra melet. Gjæret puster ut gass og gassen gjør at deigen hever seg. Det beste og saftigste brødet får vi ved å bruke lite gjær og heller la deigen få ekstra tid til å heve. En deig som står lenge, trenger mindre arbeid i form av knaing og elting.
Read MoreKlippfisk har vi eksportert siden 1400-tallet, men det var ikke før på 1800-tallet spanske sjømenn og handelsfolk introduserte oss for retten vi i Norge kaller bacalao. Og en stor takk skal spanjolene ha! Salt fisk, kokt sammen med søte tomater, løk, grillet paprika, chili og potet smaker himmelsk.
Read More