Dampete fiskepakker
Sei er bærekraftig og godt, og denne retten gir rom for råvarenes smaker uten behov for verken salt eller andre kryddere. Ved å dampe fisken i tett kjele med lite vann og å bruke rotgrønnsakene som rist, tar vi vare på både smak og næring. Dette er en super familierett som kan moses med gaffel på tallerkenen for de minste, akkurat slik våre egne mødre gjorde det.
Ingredienser
Nok til 4 normale porsjoner, eller 12 små
400 g sei
4 ss dill, hakket
12 cherrytomater
1 sitron
2 store eller 4 små sjalottløk
6 poteter
1 sellerirot
60g smør
bakepapir
TIPS: Sei kan byttes ut med torsk, laks eller annen fisk i sesong. Har du ikke dill, er det også godt å bruke basilikum eller estragon.
Framgangsmåte
Vask og skrell poteter, og rens sellerirot.
Del selleriroten og potetene i store terninger. Legg poteter og sellerirot tett i bunnen av en stor kjele og fyll vann til det nesten dekker. Du trenger nok til at det ikke koker seg tørt, men ikke så mye at pakkene som skal legges over grønnsakene flyter i vannet. Kok opp under lokk.
Del sitronen i tynne skiver. Del cherrytomatene i to. Del seien i 12 små biter.
Hvis du har bakepapir i ark, del hvert ark i 4 kvadratiske deler.
Legg en fiskebit på hvert lille ark, ha over to halve cherrytomater, en liten klype dill og en sitronskive. Pakk sammen som en karamell, og legg pakkene oppå rotgrønnsakene i kjelen slik at de fungerer som en rist. La det trekke under lokk i ca 15 minutter, fisken er ferdig når den kan pirkes fra hverandre med en gaffel.
Ta pakkene ut og legg de på et fat, mos de mørkokte grønnsakene i kjelen med en potetmoser, sammen med kokevannet og smør.
Denne oppskriften er fra babymatkurset - Tidlig matglede. Mat er til for å deles, og det er viktig at måltidene blir til fin fellestid. Små barn setter like stor pris på variasjon og kontraster i farge, smak og konsistens som voksne. I dette heftet finner du oppskrifter som er god spedbarnsmat og god familiemat.