Phở med fisk og skalldyr
Phở [uttales fuh] er nasjonalretten i Vietnam. En smakfull, aromatisk og næringsrik buljongsuppe med risnudler og grønnsaker.
Read MorePhở [uttales fuh] er nasjonalretten i Vietnam. En smakfull, aromatisk og næringsrik buljongsuppe med risnudler og grønnsaker.
Read More– Det er morsomt og inspirerende å holde en konkurranse som hovedsakelig er basert på bærekraft og historiefortelling. Dette setter lokale råvarer og tradisjoner i et fokus som fremhever den flotte regionen vi bor i. Trond Åm og Geitmyra Credo har i år reist rundt på alle restaurant- og matfagskolene i Trøndelag i forbindelse med den prestiskjefylte konkurransen, European Young Chef Award 2022.
Read MoreHavregrøt er en snarkokt grøt som kan smaksettes i et utall av retninger. Her har vi tilsatt kokosmasse som både gir mye smak, og god metthet da kokos inneholder mye fett og mye fiber.
Read MoreKokosmelk, soya og ingefær gir en herlig smakfull rett. Når alt tilberedes i samme form er det også en enkel måte å servere fisk på. Potetene i bunnen har en velkjent smak og tekstur og råkosten på toppen gjør retten frisk og fargerik.
Read MorePå Geitmyra har sjømat vært en viktig del av vår spiselige undervisning siden vi åpnet i 2011. Hos oss lærer barna å tilberede – og elske – sjømat. Her har vi samlet barnas aller beste sjømatoppskrifter.
Read MorePå Geitmyra digger vi de klassiske sørlandske med ingefær, revet muskatnøtt og urter fra kjøkkenhagen.
Read MoreDette er en ekte Geitmyra-spesialitet: Vi har utviklet vår helt egen morsomme måte å lage klippfisk på. Du kan også bruke vanlig fersk fisk i denne gratengen, i stedet for klippfisk.
Read MoreGulroten kommer fra Afghanistan og er en viktig kulturplante over hele verden. Den kan brukes i utallige ulike retter da den er like god å spise både rå, kokt eller bakt i ovn, og brukes derfor i alt fra supper til kaker.
Read MoreYr sier ustabile værmasser, men for barna på Geitmyra sommerskole har det ingenting å si. Sammen skal de filetere, kokkelere, spise og stifte bekjentskap med havets mangfold og få nye venner.
Read MoreHva kan dere gjøre med de små krabatene i bøtta? Lage verdens beste strandkrabbesuppe! Her er det bare å engasjere store og små med snøre!
Read MoreTomatsuppe er en av de enkleste suppene du kan lage – og en av beste! Trikset i oppskriften her er at vi bruker litt soltørket tomat. De har fått ligge og tørke ute i sola til de er rynkete og mørkerøde.
Read MorePå kjøkkene på Geitmyra henger det lister. Kine Bekkengen krysser av etter hvert som oppgavene løses. Og det går fort. Alle spør Kine til råds og alle får svar. For Kine løser heller problemene, enn å lage dem.
Read More– Denne tildelingen er en utrolig tillitserklæring til det vi gjør og viser at vårt arbeid betyr mye. Vi skal lage en grønn, matglad oase med fokus på barn og ungdom. At barna nå skal få komme inn og se, lære, oppleve og smake både lokalhistorie og lokale råvarer, er noe å juble skikkelig høyt for, sier prosjektleder for Geitmyra Tønsberg, Kine Bekkengen.
Read MoreEn åpen, sosial møteplass sentrert rundt mat, gårdsliv, bærekraft og urban dyrking. Hver mandag fra 12. september til mandag 19.desember inviterer vi mat- og dyrkeinteresserte barn i alderen 10-13 til å komme på Geitmyra gård, Tåsenveien 2, for å høste, lukte, smake, koke, kutte, spise, gjøre, oppleve, sanse, sanke.
Read MoreStrandkrabbesuppe, hvaltaco og pico de gallo. Nei, dette er ikke fra menyen på en gourmetrestaurant. Det er sommerskole på Geitmyra Kristiansand.
Read MoreVed porten står en spent mamma og venter på sønnen sin. – Han liker nesten ingen ting, sier hun. Hun har sendt med ham en ekstra matpakke for å være på den sikre siden. Første uken med sommerskole på Geitmyra er i gang.
Read More– Geitmyra har etablert seg som en viktig arena for barn, sa landbruksminister Sandra Borch da hun og alle de nominerte til Embla Food Award besøkte Geitmyra matkultursenter.
Read MoreI en nedlagt militærbygning på Odderøya i Kristiansand står Helene Gjesteland med et fat med røkelaks som barna har speket og røyket selv. Konservering er noe av det de lærer mye om i ukesundevisninga på Geitmyra Kristiansand.
Read MoreHar du reist bort en langhelg og kommet hjem igjen til halvdøde planter? På en varm solskinnsdag kan blomsterpotter fort tørke om de ikke får vann.
Read MoreVann, vann, vann! Uten oss sliter grønnsaksplantene i solsteika. Her er tips for å få plantene til å overleve lengst mulig alene i ferien.
Read More