Curry med sjømat
Dette er en enkel og supergod fiskecurry. All slags fisk og skalldyr kan puttes i denne curryen. Den blir bare bedre av det. Sjømaten kan også byttes ut med bare grønnsaker.
Ingredienser
Til 4 personer
4 ss matolje
6 dl koksmelk
4 ss garam eller fiskesaus
2 lime
4 ss grønn currypaste
4 limeblader
2 stk sitrongress
400 g fisk i terninger
1 nett med blåskjell
2 vårløk
1 gulrot
½ brokkoli
12 sukkererter
Koriander og chili som pynt
Framgangsmåte
Vask alle grønnsakene. Skrell gulroten. Skjær den i tynne skiver på skrå.
Del sukkertene i to på skrå. Del brokkolien i passe store buketter. Skrell stilken og kutt den i terninger.
Skyll og skjær vårløken i tynne skiver på skrå. Legg alle grønnsakene til siden i en bolle.
Grovhakk koriander og chili, og legg til siden i en bolle.
Del limen i to og press ut saften i et litermål.
Bank på den nederste delen av sitrongresset med baksiden av knivbladet så den ”fibrer” seg. Sett sitrongresset oppi litermålet.
Ha kokosmelk, currypaste, fiskesaus og hele limeblader i litermålet sammen med sitrongress og limesaft. Bland det godt sammen.
Kutt fisken i biter og sjekk om blåskjellene lever.
Sett stekepannen på fullt. Ha oljen i pannen og la den bli varm.
Ha fisken og skjellene i pannen. Fres i ett minutt.
Hell over kokosmelk-blandingen og kok opp. Ha i alle grønnsakene.
Legg på ett lokk. Kok alt i 5 minutter til skjellene har åpnet seg og fisken er kokt. Smak til med fiskesaus og salt.
Dryss over hakket koriander og litt rød chili.
Server med kokt ris.