Geitmyras herlige hvaltaco!
Alle elsker fredagstaco og mange lager den samme varianten hver uke. Men hvorfor ikke lage den med hval?
Vågehval finnes i farvann over hele verden, men når temperaturen stiger i havet svømmer den nordover for å lete etter mat. Vågehvalen er den eneste av hvalartene vi jakter på i Norge. Den er bærekraftig, sunn og skikkelig god!
Hval får du kjøpt hos fiskehandleren eller i en dagligvarebutikk med godt utvalg.
Ingredienser
400 g vågehval
Tacokrydder
Nøytral olje (raps eller solsikke)
Fremgangsmåte
Tørk hvalkjøttet godt med papir. Del stykket i to på langs.
Krydre rikelig med tacokrydder på kjøttstykkene.
Forvarm stekepannen på høy varme. Ha oljen i pannen når den er varm.
Stek hvalkjøttet på høy varme i 1 minutt på hver side.
Ta kjøttet av pannen og la det hvile i 5 minutt.
Skjær i tynne skiver. Ta på litt ekstra tacokrydder før servering.
Tilbehør til tacoen
Lyst til å lage tacokrydderet og lefsene selv? Eller hva med å bytte ut avokadoen med erter? Her får dere oppskriftene til det beste tilbehøret!