Geitmyras herlige hvaltaco!

Alle elsker taco!

Alle elsker fredagstaco og mange lager den samme varianten hver uke. Men hvorfor ikke lage den med hval?

Vågehval finnes i farvann over hele verden, men når temperaturen stiger i havet svømmer den nordover for å lete etter mat. Vågehvalen er den eneste av hvalartene vi jakter på i Norge. Den er bærekraftig, sunn og skikkelig god!

Hval får du kjøpt hos fiskehandleren eller i en dagligvarebutikk med godt utvalg.

Ingredienser

  • 400 g vågehval

  • Tacokrydder

  • Nøytral olje (raps eller solsikke)

Fremgangsmåte

  1. Tørk hvalkjøttet godt med papir. Del stykket i to på langs.

  2. Krydre rikelig med tacokrydder på kjøttstykkene.

  3. Forvarm stekepannen på høy varme. Ha oljen i pannen når den er varm.

  4. Stek hvalkjøttet på høy varme i 1 minutt på hver side.

  5. Ta kjøttet av pannen og la det hvile i 5 minutt.

  6. Skjær i tynne skiver. Ta på litt ekstra tacokrydder før servering.

Tilbehør til tacoen

Lyst til å lage tacokrydderet og lefsene selv? Eller hva med å bytte ut avokadoen med erter? Her får dere oppskriftene til det beste tilbehøret!

Det deiligste tilbehøret til tacoen!