Bli med på barnas egen pizzafestival!

Lørdag 3. September er det MAT I SENTRUM på Torvet i Kristiansand og Geitmyra står klare med korn, kvern, osteverksted og pizzaovn. – Vi gleder oss til å vise barna hvordan pizza blir laget – fra råvarer til ferdig pizza, sier daglig leder for Geitmyra Kristiansand, Helene Isaksen. 

Alle barn liker pizza og den har blitt en del av vår matkultur. – Pizzaen slik vi kjenner den, kommer fra Italia. Men også vikingene hadde sin versjon av pizza. En brødtallerken med noe oppå, forteller Helene. Barna skal bli kjent med ulike kornsorter og ulike malingsgrader, de skal få prøve å male korn til mel, lage tomatsaus sammen med Tomatgutta og lære om prosessen fra ku til melk. Nicolai Brenna Ertzeid fra Geitmyra tar på seg forskerforklet og viser barna hvordan melk blir til mozarella. Det er ren ostekjemi! 

Slik får du ekstra sprø pizzabunn.

– Også blir det pizzquiz, lover Helene. Premien er Barnas aller beste kokebok. En skikkelig fin kokebok, garantert testet på barn. 

På Torvet kan dere også se pallekassene vi har vært barnevakt for i sommer. Og så får dere gode tips til hvordan dere kan dyrke selv. 

Besøk Geitmyras pizzafestival på Torvet i Kristiansand mellom 10.00-15.30. 

MAT I SENTRUM arrangeres av Kristiansand kommune som inviterer til feiring av det lokale landbruket. Torvet fylles med fargerike råvarer og gode smaker. Det blir bugnende boder og griller – og herlige smaksopplevelser. 

MAT I SENTRUM er et samarbeidsprosjekt mellom Kristiansand kommune, Statsforvalteren i Agder, Agder fylkeskommune, Geitmyra Matkultursenter for barn og Landbrukets Dag SA, med støtte fra Innovasjon Norge. Hensikten med arrangementet er å rette søkelyset på nærdyrka mat og urbant landbruk.


Mona Ek