Bedre mat på SFO med Læringsrik mat
– Jeg føler virkelig at vi har fått alt vi trenger, og mer, for å fortsette, svarer en SFO-ansatt i Agder når Universitetet i Agder evaluerer prosjektet Læringsrik mat på SFO.
Read More– Jeg føler virkelig at vi har fått alt vi trenger, og mer, for å fortsette, svarer en SFO-ansatt i Agder når Universitetet i Agder evaluerer prosjektet Læringsrik mat på SFO.
Read MoreHer har du en fantastisk topping som går til det meste! Bruk den på grøt, i salat, i supper eller spis som snack.
Read MoreHar du lyst til å prøve deg på et proft kjøkken i Mathallen, lage mat til små og store eventer og finne ut om kokkeyrket passer for deg? Da kan Verdens viktigste juniorkokk være jobben du er ute etter.
Read MoreGeitmyra-stiftelsen og OsloKollega inngår et nytt samarbeid for å gi unge, matinteresserte mennesker uten arbeidserfaring en best mulig start på arbeidslivet.
Read MorePå gården og i besøksdrivhuset dyrker vi mange typer krydderplanter. De setter både farge og smak på maten og vi bruker dem mye i undervisningen. Ta deg en tur rundt og smak på naturen.
Read MoreEn søt og syrlig frokost med smak av kokos og lime, og proppfull av næringsrike chiafrø. Bland ingrediensene kvelden før, sett i kjøleskapet over natten og chiapuddingen er klar til frokost neste dag.
Read MoreSennep er i slekt med kål! Det kan du smake hvis du spiser et blad eller en blomst. Vi bruker sennep som krydder. I Nord-India brukes frøene også til å lage olje.
Read MoreI en knallblå matvogn med superflinke ungdom, rullet Geitmyra matkultursenter for barn inn på Arendalsuka for aller første gang. Og for en uke det ble!
Read MoreGulroten er ikke bare en næringsrik og allsidig grønnsak, den har også en rik historie og betydning i mange kulturer.
Read More– Gatemat er ofte synonymt med mat fra andre land, men hvorfor ikke se til Norge? Snadderloffen er kortreist gatemat fra gatekjøkkener på Sørlandet. Her lager vi vår egen gourmetvri, forteller Helene Isaksen, daglig leder for Geitmyra Kristiansand.
Read MoreVi synes at Mat og helse er et av skolens viktigste fag! Det er ideelt for tverrfaglig undervisning og gir elevene mestringsfølelse og erfaringer de kan ta med seg resten av livet. På Geitmyra vil vi lære barn å bli glad i mat som gjør dem, og kloden vår, godt!
Read MoreJorbær, kokos, lime og banan blandes sammen og gir en frisk og fruktig smak av sommer. Pynt med frysetørkede bær, revet kokos og smeltet sjokolade før servering.
Read MoreKokkeskolen i Mathallen er i gang! 12 ivrige ungdom bruker én uke av skoleferien til å lære seg emulsjon, posjering, nye smakskombinasjoner og arbeidsteknikker. Og få nye venner.
Read MoreDet finnes utallige oppskrifter på blåskjell. Prøv denne med eplejuice og eplesidereddik. Supergodt!
Read MoreSpiselige blomster er ikke bare nydelig og godt, de er også rike på næringsstoffer og antioksidanter. Bruk dem i salaten, på kaken, i suppen, i teen, i isbitene – ja, bruk dem til alt!
Read More– Vi gleder oss til å få besøk av mange barn, sier Kine Bekkengen. I hele sommer blir det mat- og dyrkeaktiviteter. Og juniorgartnerne og -kokkene våre er på jobb hele sommeren. Velkommen inn!
Read MoreDe rundt 40 gjestene som tok turen til Geitmyra Ringsaker på lørdag var mektig imponert over hva de unge juniorkokkene hadde fått til.
Read MoreSommerskole er lek og moro – og god mat. – Men vi sniker inn en hel del kunnskap. Temaet for sommerskolen er smak havet.
Read More– Vi begynner med 5000 porsjoner, men jeg tipper vi må doble leveringen, sier Kine Bekkengen. Juniorkokkene fra Geitmyra bytter ut matte og naturfag med matlaging, salg og servering. Mange har sin aller første sommerjobb på festivalen.
Read More– Dette er så gøy, jeg vil ikke at det skal ta slutt, smiler Astrid (9) mens hun serverer hjemmelagde fiskepinner. Hun og resten av matagentene strålte av stolthet da de viste frem sine kokkekunster.
Read More