– Vi har åpent hver dag! Sommeren i Geitmyra besøksdrivhus 

– Vi gleder oss til å få besøk av mange barn, sier Kine Bekkengen. I hele sommer blir det mat- og dyrkeaktiviteter. Og juniorgartnerne og -kokkene våre er på jobb.

I tillegg til programmet, har vi åpent fra 09-16 alle dager i hele juni, juli og august. Vi holder til i Geitmyras skolehager – i hjørnet ved Kirkeveien/Kierschows gate.

Velkommen inn!

Tusen takk til Sparebankstiftelsen DNB, Eckbos Legat, Anthonstiftelsen, Gjensidigestiftelsen, Sparebankstiftelsen Bien, bydel Sagene, bydel St. Hanshaugen og Utdanningsetaten Oslo kommune, som har gjort det mulig for oss å realisere besøksdrivhuset, fylle det med aktivitet for barn fra hele byen og gi jobb til ungdom. 

Juniorgartnernes grønne verksted

Hver lørdag i sommerferien står juniorgartnerne våre klare til å ta imot små og store mellom 12.00-15.00 til mat- og dyrkeaktiviteter. 

Når: Lørdager fra 15. juni – 24. august fra 12-15

Aktiviteten har fått midler fra Anthonstiftelsen.

Juniorgartnerne står klare!

Dyrke- og matmoro med Geitmyras juniorgartnere

3 uker i juli inviterer juniorgartnere og juniorkokker til sommerferieuker på Geitmyra matkultursenter for barn. Hver dag kan vi ta i mot over 100 barn på gøyale aktivitetsstasjoner sentrert rundt dyrking og matlaging. 

Gratis og åpent for alle som har lyst å oppleve naturen - midt i byen!

Lag frøbomber, press blomster, hjelp gartnerne med å vanne, gå på insektsjakt, undersøk planter i mikroskop, lukt og smak på planter og ville vekster. 

Stasjonsbasert åpent drivhus med dyrke- og mataktiviteter, i regi av Geitmyras juniorgartnere og juniorkokker. Åpent for mat- og dyrkeentusiaster i alle aldre, men passer best for barn.

Meld gjerne på i forkant, så vi vet hvor mye mat vi skal lage! Vi serverer et enkelt måltid.

Når: tirsdag til lørdag fra 12-15 i uke 28, 29 og 30. 

Aktiviteten har fått midler fra Anthonstiftelsen og Gjensidige


Høstefest for barnefamilier

På Høstefest skal vi høste, lage mat og spise den gode maten! Barna lærer hvordan grønnsaker spirer og vokser, drar opp grønnsaker fra åkeren, smaker på grønnsaker og lærer om kretsløpet i naturen.

Kursene er enkeltstående, krever ikke forberedelse og varer i ca. 2 timer. Vi har plass til fem familier pr. kurs. Pris: 250 kr. per familie (maks 5 deltakere per familie). Det er mulighet for betalingsfritak. 

Dyrkekursene er gjort mulig med Grønne midler fra Bydel St.Hanshaugen og Sparebankstiftelsen DNB. 

Påmelding i kalenderen.

Når: Søndager fra 11. august – 20. oktober fra 12-14


En fantastisk sommerdag på Geitmyra – gratistilbud til AKS 

Uke 32 – FULLBOOKET

Dagen hos oss er fylt med lek, læring og mestring. Elevene høster og lager sin egen lunsj, og får boltre seg utendørs på et gårdstun og i en åkerparsell på den mest frodige tiden av året. Det bugner av spiselige vekster og summende insekter. På Geitmyra har vi høner og katter og elevene kan få stelle med dem. Vi knytter sammen matlaging med naturfag på en måte som er gøy og spennende for elevene. Elevene får en helhetlig undervisning med en klar forståelse av hvordan man kan bruke råvarene og ressursene. Elevene får høste, vaske, kutte, tilberede, smake og spise sammen. Begrepet bærekraft går igjen ute i naturen og inne på kjøkkenet.

Velkommen til en dag med praktisk matlaging - midt i naturen, midt i byen! Velkommen til smaken av sommer! 

Tilbudet er for Osloskolen for elever i 1.- 4. trinn på AKS. 

Aktiviteten har fått midler fra Utdanningsetaten, Oslo kommune


Vi legger ut nye aktiviteter for høsten fortløpende. Har du lyst til å få invitasjoner og oppskrifter fra oss? Meld deg på vårt nyhetsbrev.


Har du lyst til å lage aktiviteter i besøksdrivhuset?

Vi ønsker at besøksdrivhuset i Geitmyra skolehage skal fylles med spiselige og læringsrike aktiviteter fra morgen til kveld. Vi planlegger allerede dyrkekurs for barnehager, skoleundervisning i mat- og helse, bydelsmiddager, matkurs for barn, ungdom og åpne familiedager. Men her er plass til flere! Representerer du frivilligheten, sosiale entreprenører og lag- og foreninger i nabolaget og trenger du et sted å gjennomføre grønne og smakfulle aktiviteter for barn og unge? Da vil vi gjerne høre fra deg. Ta kontakt med: renate@geitmyra.no