Er du ingrediensen vi mangler? Nå kan du bli verdens viktigste Juniorkokk!

Har du lyst til å prøve deg på et proft kjøkken i Mathallen, lage mat til små og store eventer og finne ut om kokkeyrket passer for deg? Da kan Verdens viktigste juniorkokk være jobben du er ute etter. 

Som Juniorkokk for Geitmyra-stiftelsen får du sjansen til å lære mye om matlaging, få nye venner og ikke minst viktig arbeidserfaring. Best av alt – du trenger ingen erfaring fra før. 

Les mer om samarbeidet mellom Geitmyra og OsloKollega her.

Ingredienser:

  • 1 stk. ung person (14-19 år) uten arbeidserfaring: Jepp, du leste riktig. Null erfaring er faktisk et krav for å få denne jobben. Vi ser etter deg som aldri har hatt en jobb før, men som ønsker å prøve deg i arbeidslivet for aller første gang. 

  • En håndfull nysgjerrighet og entusiasme: Er du nysgjerrig på hvordan et måltid blir til? Perfekt! Nysgjerrighet er nemlig den viktigste ingrediensen for å lære. 

  • 1 kilo samarbeidsevne: Du kommer til å jobbe sammen med andre unge og erfarne kokker, så det er viktig at du liker å samarbeide med andre og hjelpe til der det trengs.

  • 1 liter karriereveiledning: Som en del av jobben, blir du en del av karriereprogrammet Verdens viktigste jobb. Gjennom det får du råd og verktøy av profesjonelle karriereveiledere fra OsloKollega. De hjelper deg å finne ut hva du er god på, og hvordan vi sammen kan få frem dine unike talenter i arbeidslivet. Målet er at du skal trives på jobb allerede fra første dag. 

Fremgangsmåte:

1. Forberedelser: Karriereveiledning og kompetansekartlegging: Før du hopper inn på kjøkkenet, får du hjelp fra karriereveiledere fra OsloKollega. De hjelper deg å kartlegge din kompetanse. Sammen finner dere ut hva du er god på, hva du er motivert for og hva slags arbeidsoppgaver som passer for deg.

2. Oppstart: Lær det grunnleggende: De første ukene lærer du de viktigste tingene du trenger på kjøkkenet. Hvordan skjære grønnsaker uten å kutte deg? Hvordan lage enkel mat som smaker godt? Det er her du får teste ut kjøkkenet vårt og se hva du kan få til. Hos oss er det helt greit å være nybegynner – for erfaringen, den får du hos oss.

3. Prøv selv: Eksperimenter og samarbeid: Etter hvert som du blir mer kjent med kjøkkenet, får du prøve ut nye ting og du vil få jobbe som juniorkokk. Du vil jobbe sammen med våre profesjonelle kokker og bidra med dine egne ideer. Kanskje finner du på en helt ny rett som imponerer alle? Kreativiteten din er viktig for oss, og her får du muligheter til å teste den ut i praksis.

4. Varm i trøya: Bli bedre og tryggere: Mot slutten av programmet vil du merke at du har lært mye. Du vil ha med deg erfaring som gjør deg trygg på kjøkkenet, og du vet hvordan du skal jobbe både alene og sammen med andre. Karriereveilederne fra OsloKollega følger deg opp hele veien og hjelper deg å finne ut hva du vil gjøre videre i karrieren din.

5. Ferdig tilberedt: Du er klar for neste skritt: Etter tre måneder er du ikke lenger nybegynner – du er klar for neste steg. Du har fått smaken på hvordan det er å jobbe som kokk, og du har ny kunnskap og erfaring. Nå kan du bruke alt du har lært til å søke din neste jobb, eller kanskje til å utforske kokkekunsten videre. 

Denne oppskriften er din guide til å lykkes som en av juniorkokkene til Geitmyra. Med pågangsmot, hardt arbeid, veiledning og oppfølging kan du gå fra å være nybegynner til å bli en juniorkokk som er klar for neste skritt i arbeidslivet – hva enn det måtte innebære.

NB! Når du først har sendt oss en søknad på én av verdens viktigste jobber, blir du en del av Verdens viktigste kandidatbase. Det betyr at OsloKollega kan kontakte deg angående andre jobbmuligheter, hvis den stillingen du søkte på blir besatt av andre. Hvis du ikke vil bli kontaktet om andre jobbmuligheter, kan du bare nevne det i søknadsteksten din. 

Om arbeidsgiveren

Geitmyra er en ikke-kommersiell stiftelse som jobber for å lære så mange barn og unge som mulig å bli glade i mat som gjør dem godt. Vi jobber direkte med barn og ungdom gjennom skoleundervisning, kurs og åpne arrangementer. Med opplæring og informasjon inspirerer vi foreldre, lærere og andre som jobber med barn og ungdom.

Se også flere muligheter på Verdensviktigstejobb.no