Snadderloff og politikk
I en knallblå matvogn med superflinke ungdom, rullet Geitmyra matkultursenter for barn inn på Arendalsuka for aller første gang. Og for en uke det ble!
– Akkurat nå jobber vi med å etablere Geitmyras juniorkokker – en cateringbedrift av og med ungdom fra 14-19 år, forteller Heidi Austlid, prosjektleder for satsingen. – Vi kunne hatt et arrangement, men Arendalsuka er stor og sjansen for å drukne i arrangementer er enda større. Med en matvogn med skikkelig god mat, laget – og servert – av juniorkokkene, lagde vi en unik møteplass for å snakke om kosthold, ungt utenforskap, frafall i skolen og andre utfordringer vi står overfor.
På vei til og fra ulike debatter, fikk ministre, politikere, samfunnstopper og folk fra næringsliv, politikk, organisasjoner og etater servert Sørlandsk Snadderloff med gourmetvri. – Maten er ikke bare god, den er himmelsk!, sa en av de mange som tok turen innom matvogna.
Geitmyras Juniorkokker er ungdom fra 14 til 19 år som lærer å lage mat og får arbeidserfaring gjennom catering, arrangementer og restaurantpop-ups. Prosjektet inkluderer også initiativer for ungdom i risikosonen og er finansiert gjennom offentlige midler, støtte fra private stiftelser og gjennom salg av mat i verdensklasse til privatpersoner og bedrifter.
– Nå skal enda flere juniorkokker topptrenes i matlaging av superkokker i egne lokaler i Mathallen Oslo, og levere mat til ulike arrangementer, sier Heidi og oppfordrer alle til å ta kontakt for servering av den beste maten med en ekstra dæsj mening.