Den korte historien om grisen

Den korte historien om grisen

Vi må ikke glemme grisen. Makan til interessant dyr finnes ikke. Grisen er på mange vis veldig lik oss mennesker: Den lever i lojale familiegrupper, og hele flokken forsvarer hverandres barn.

Read More
Mona Ek
Populære saker i 2022

Populære saker i 2022

Så vidt inne i 2023, lager vi en liten oversikt over våre mest leste saker. Og det er tydelig at mange ønsker å bli kjent med Geitmyra – både de ulike sentrene våre og de som jobber der.

Read More
Mona Ek
Matglede, folkehelse og bærekraft. Året på Geitmyra.

Matglede, folkehelse og bærekraft. Året på Geitmyra.

Desember. Tid for ettertanke og tid for å se framover. På Geitmyra har det vært full fart hele året. Heldigvis. Vi har hatt mange på besøk og vi har truffet mange der ute. Vi har hatt statsråder på besøk og servert selveste HM Kong Harald. Her er en liten oversikt over noe av det vi har drevet med det siste året – i Oslo, Kristiansand, Ringsaker og Trondheim.

Read More
Mona Ek
– Barn blir så engasjerte og nysgjerrige når de oppdager noe nytt. Møt Mohamed Abdirashid

– Barn blir så engasjerte og nysgjerrige når de oppdager noe nytt. Møt Mohamed Abdirashid!

Det er mandag ettermiddag på Geitmyra Oslo. Rundt 12 barn har møtt opp til Åpent på Geitmyra – et gratis matlagingskurs som går av stabelen hver uke. I dag skal det stekes lapper og Mohamed er godt i gang med å vise barna hvordan de skal gjøre det.

Read More
Gi barna – og deg selv – den beste gaven!

Gi barna – og deg selv – den beste gaven!

Denne boken bør gå rett inn i mat- og helsefaget på skolen, og bør bli gitt alle norske barn til odel og eie. Oppskriftene er så fristende og Geitmyras tilnærming så forfriskende! Denne boken er rett og slett alt man trenger for å spise godt, variert og bærekraftig på ekte, skriver Marit Kolby, ernæringsbiolog og forfatter av boka Hva og når skal vi spise.

Read More
Måltidet og bærekraft på menyen

Måltidet og bærekraft på menyen

– Hvorfor er reinsdyret bærekraftig? Rundt et bord står en gruppe niendeklassinger sammen med en lærer og Stensaas Reinsdyrslakteri. Norske kvinners Sanitetsforening har samlet 125 niendeklassinger fra Røros, Os og Holtålen skole og Geitmya Credo står klare til å ta i mot. Temaet for dagen er måltidet, basert på kortreist mat og bærekraft.

Read More
Juniorkokker tar over matserveringa på ungdomshus

Juniorkokker tar over matserveringa på ungdomshus

En ny gruppe juniorkokker er klare for å ta over matserveringen på ungdomskulturhuset Huset på Haugen. Ungdommene har i høst deltatt på kurset Juniorkokk i jobb på Geitmyra hvor de har lært å lage sunn og god mat, samt hvordan å jobbe på et kjøkken og planlegge en meny. Nå er de klare for begynne i jobb.

Read More