– Altså. Knekkebrød og sirkus! Snakk om bra dag!
– Altså. Knekkebrød og sirkus! Snakk om bra dag!
Simen (8) var begeistret da juniorkokkene fra Geitmyra og Sagene serverte suppe og knekkebrød på Redd Barnas familiedag i deres nye hus på Løren. Hele 600 små og store fikk med seg både meisebolleverksted og kydderstasjonen der de kunne lage sitt eget tacokrydder.
Read More
Grønn dag – litt oftere!
Grønn dag – litt oftere
Å velge bort kjøtt av og til handler om solidaritet, global matsikkerhet og miljø, så vel som dyrevelferd og folkehelse Her er noen skikkelig gode oppskrifter! .
Read More
Potetlomper
Potetlomper
Potetlomper er enkelt og gøy å lage selv, og så smaker det skikkelig godt også. Til potetlomper kan du gjerne bruke rester av kokte poteter fra middagen i går. Lag en stor porsjon for disse potetlompene er populære!
Read More
Den korte historien om grisen
Den korte historien om grisen
Vi må ikke glemme grisen. Makan til interessant dyr finnes ikke. Grisen er på mange vis veldig lik oss mennesker: Den lever i lojale familiegrupper, og hele flokken forsvarer hverandres barn.
Read More
Populære saker i 2022
Populære saker i 2022
Så vidt inne i 2023, lager vi en liten oversikt over våre mest leste saker. Og det er tydelig at mange ønsker å bli kjent med Geitmyra – både de ulike sentrene våre og de som jobber der.
Read More
Hvordan slippe til på kjøkkenet
Hvordan slippe til på kjøkkenet
Det aller vanligste hinderet for barn som vil lage mat, er faktisk voksne som ikke vil eller tør å slippe dem til. Dette må det gjøres noe med! Her er våre beste tips for barn som ønsker å få prøve seg på kjøkkenet.
Read More
Blåskjell dampet i kjele
Blåskjell dampet i kjele
Svisj, svusj, rett på bordet på 10 minutter! Dette er en av de enkleste måtene å lage hverdagsfest på! Vi bruker litt lakrisaktige smaker, som passer veldig godt sammen med blåskjell: litt finhakket fennikel og et dryss anisfrø i kjelen.
Read More
Hvordan koke deilig kraft
Hvordan koke deilig kraft
Eller kanskje det første spørsmålet skal være: HVORFOR koke kraft? Her er tre gode grunner.
Read More
Kunsten å sprøsteke fisk
Kunsten å sprøsteke fisk
Når vi spør barna på Geitmyra hvordan de liker maten, roper de ofte i kor: «SPRØTT!» Å steke fisk til skinnet blir knasende sprøtt, er kult å kunne få til. Metoden her fungerer like godt på all fisk med litt tjukt skinn, som flyndrefisk, torsk, laks og ørret.
Read More
– Bruk en skarp kniv når du lager mat. Alltid. Møt Anders Jahrmann
– Bruk en skarp kniv når du lager mat. Alltid. Møt Anders Jahrmann
Anders jobber som underviser på Geitmyra i Oslo. Hver dag står han på trammen og tar i mot elever fra hele Oslo. Noen av dem har aldri sett en hel fisk før. Andre spiser ikke grønnsaker. Men det har Anders og de andre underviserne en plan for.
Read More
Matglede, folkehelse og bærekraft. Året på Geitmyra.
Matglede, folkehelse og bærekraft. Året på Geitmyra.
Desember. Tid for ettertanke og tid for å se framover. På Geitmyra har det vært full fart hele året. Heldigvis. Vi har hatt mange på besøk og vi har truffet mange der ute. Vi har hatt statsråder på besøk og servert selveste HM Kong Harald. Her er en liten oversikt over noe av det vi har drevet med det siste året – i Oslo, Kristiansand, Ringsaker og Trondheim.
Read More
– Barn blir så engasjerte og nysgjerrige når de oppdager noe nytt. Møt Mohamed Abdirashid
– Barn blir så engasjerte og nysgjerrige når de oppdager noe nytt. Møt Mohamed Abdirashid!
Det er mandag ettermiddag på Geitmyra Oslo. Rundt 12 barn har møtt opp til Åpent på Geitmyra – et gratis matlagingskurs som går av stabelen hver uke. I dag skal det stekes lapper og Mohamed er godt i gang med å vise barna hvordan de skal gjøre det.
Read More
– Barn er fylt med matglede – fra tærne og opp!
– Barn er fylt med matglede – fra tærne og opp!
Over 5000 hadde meldt sin interesse da Ernæring på Oslos Nye Høyskole arrangerte webinar om barn og kosthold. På scenen sto blant annet Gyro Knutsdotter Homme, daglig leder for Geitmyra Ringsaker.
Read More
Gi barna – og deg selv – den beste gaven!
Gi barna – og deg selv – den beste gaven!
Denne boken bør gå rett inn i mat- og helsefaget på skolen, og bør bli gitt alle norske barn til odel og eie. Oppskriftene er så fristende og Geitmyras tilnærming så forfriskende! Denne boken er rett og slett alt man trenger for å spise godt, variert og bærekraftig på ekte, skriver Marit Kolby, ernæringsbiolog og forfatter av boka Hva og når skal vi spise.
Read More
Ketsjup
Ketsjup
En saus som har reist over hele verden. Opprinnelig en indonesisk saus basert på krydder og fermentert (gjæret) fisk, som seinere kom til USA, der den fikk sin nåværende form. Aller best når man lager den selv, med masse tomater og krydder.
Read More
Måltidet og bærekraft på menyen
Måltidet og bærekraft på menyen
– Hvorfor er reinsdyret bærekraftig? Rundt et bord står en gruppe niendeklassinger sammen med en lærer og Stensaas Reinsdyrslakteri. Norske kvinners Sanitetsforening har samlet 125 niendeklassinger fra Røros, Os og Holtålen skole og Geitmya Credo står klare til å ta i mot. Temaet for dagen er måltidet, basert på kortreist mat og bærekraft.
Read More
Fisk og blåskjell med stuet grønnkål
Fisk og blåskjell med stuet grønnkål
På Geitmyra gleder vi oss over at vinterundervisningen er i gang. Nå er det nemlig egendyrka grønnkål med bærekraftig hvit fisk og blåskjell som står på menyen. Det er noe av det beste vi lager her på denne tiden av året. Oppskriften finner du her:
Read More
Juniorkokker tar over matserveringa på ungdomshus
Juniorkokker tar over matserveringa på ungdomshus
En ny gruppe juniorkokker er klare for å ta over matserveringen på ungdomskulturhuset Huset på Haugen. Ungdommene har i høst deltatt på kurset Juniorkokk i jobb på Geitmyra hvor de har lært å lage sunn og god mat, samt hvordan å jobbe på et kjøkken og planlegge en meny. Nå er de klare for begynne i jobb.
Read More
Ikke ett fedd – sett hvitløk på høsten
Ikke ett fedd – sett hvitløk på høsten
Hvitløken blir størst og best hvis du setter den på senhøsten så den får tid til å slå røtter og vokse seg stor. Hvert hvitløksfedd blir en hel hvitløk!
Read More
Hønsefrikassé – en klassiker!
Hønsefrikassé – en klassiker!
Denne retten er en ordentlig klassiker – det betyr at det er sånn mat som oldemor også likte. Men på Geitmyra opplever vi stadig vekk at mat som er litt gammeldags og retro, ofte er ekstra populært hos elevene. Hvis oldemor digget en matrett, så gjør vel du det også?
Read More