Geitmyra matkultursenter for ungdom

Kokkeskole for ungdom, juniorkokker i jobb og rekruttering til matnæringen gjennom prosjeketet morgendagens mat. På alle våre sentre har vi kurs og aktiviteter for undgom, og vi har jobb til dem. På Geitmyra lærer ungdommene å lage mat, å smake og å jobbe sammen på et kjøkken, og de lærer å formidle kunnskapen videre til andre. Ungdommen er gode ressurser. De er selvgående, skaper positive opplevelser for andre, de er gode ambassadører og de får arbeidstrening og lønn. Samtidig tar de med seg all kunnskapen hjem. Matkunnskap er kunnskap for livet.

Kokkeskole for ungdom

Geitmyras kokkeskole er et gratis matlagingskurs for ungdom i skolens ferier. På kurset lager vi mat sammen, lærer kutteteknikk, tilberedningsmetoder, hygiene på kjøkkenet og tilberede næringsrike og bærekraftige vegetariske matretter fra hele verden. Hver kursdag avsluttes med et felles måltid og med samtaler om bærekraft og gode matvalg. Geitmyras erfarne kursholdere står for utvikling og gjennomføring sammen med Geitmyras Juniorkokker som assistenter. Kalenderaktiviteter for dette kurset finner du lenger nede på siden.

 

Juniorkokk i jobb

Siden 2020 har Geitmyra utdannet over 120 juniorkokker. I Oslo samarbeider vi med bydelene for å rekruttere ungdom. I Kristiansand, Tønsberg og Ringsaker foregår rekrutteringen via matkultursenteret. Ungdommene får praktisk matfaglig kompetanse og god veiledning av kokker og undervisere på Geitmyra. Mange av ungdommene har fått jobb i ungdoms- og idrettsklubber, mange har fått oppdrag gjennom Geitmyra og jobber nå med cateringoppdrag i Geitmyra Juniorkokker AS.

 

Geitmyra juniorkokker gir ungdom mellom 14-19 år trening i å bli gode til og glade i å lage mat, og jobb gjennom restaurant og catering til ulike arrangementer. Vi holder til i flotte lokaler i Mathallen, og sammen med to av Norges mest anerkjente kokker får ungdommen mulighet til å skinne – på kjøkkenet og i arbeidslivet. Sammen gir vi ungdom ansvar og mestring, og skaper fremtidens nye mattalenter.


Vi har kokkeskole for ungdom på alle våre sentre

I skolens ferier tilbyr Geitmyra 4-dagers gratis kokkeskole for de som går på 8. - 10. trinn. Geitmyras kokkeskole er fire dager fylt med matlaging og sosiale aktiviteter på matkultursenteret.

 
 

Kokkeskole i Ringsaker