Matglede og arbeidstrening for ungdom
På Geitmyra skaper vi unike muligheter for ungdom gjennom kokkeskoler i feriene, juniorkokker i jobb i samarbeid med bydelene, og en egen cateringbedrift drevet av og med juniorkokker.
På alle våre sentre tilbyr vi kurs og aktiviteter for ungdom. De lærer å lage god mat og får arbeidstrening. I Oslo har ungdommene også et eget kjøkken i Mathallen på Vulkan.
Ungdommen er gode ressurser - de skaper positive opplevelser for andre og er gode ambassadører. Samtidig tar de med seg all kunnskapen hjem - matkunnskap og matglede som de vil ha med seg hele livet.
Våre tilbud
Kokkeskole for ungdom
Geitmyras kokkeskole er et gratis matlagingskurs for ungdom i skolens ferier. På kurset lager vi mat sammen, lærer kutteteknikk, tilberedningsmetoder, hygiene på kjøkkenet og tilberede næringsrike og bærekraftige vegetariske matretter fra hele verden.
Juniorkokk i jobb
Siden 2020 har Geitmyra utdannet over 120 juniorkokker. I Oslo samarbeider vi med bydelene for å rekruttere ungdom. Ungdommene får praktisk matfaglig kompetanse og god veiledning av kokker og undervisere på Geitmyra. Mange av ungdommene har fått jobb i ungdoms- og idrettsklubber, mange har fått oppdrag gjennom Geitmyra og jobber nå med cateringoppdrag i Geitmyra Juniorkokker AS.
Geitmyra Juniorkokker gir ungdom mellom 14 og 19 år muligheten til å utvikle ferdigheter og ekte matglede, samtidig som de får verdifull arbeidserfaring. Gjennom vår restaurant- og cateringvirksomhet i Mathallen, får ungdommene jobbe med mat til ulike arrangementer, og lære i praksis hvordan et profesjonelt kjøkken fungerer.
I samarbeid med to av Norges mest anerkjente kokker, skaper vi en arena hvor ungdom kan skinne – både på kjøkkenet og i arbeidslivet. Vi gir dem ansvar, mestringsfølelse og en unik sjanse til å vokse som individer, samtidig som vi sammen bygger fremtidens nye mattalenter.
Geitmyras juniorgartnere – dyrkeglede i praksis
Geitmyras Juniorgartnere er ungdom som trives med å jobbe ute og ønsker å lære om dyrking, høsting og hagestell. En av hovedoppgavene er også formidling av grønn glede til alle som besøker oss på ulike arrangementer.
I løpet av dyrkesesongen jobber juniorgartnerne i hagen, drivhuset og parsellen og bidrar til å skape grønne og inspirerende møteplasser. Hos oss får de verdifull erfaring og kunnskap som de kan ta med seg videre – både i hagen og i livet.
Vi har kokkeskole for ungdom på alle våre sentre
I skolens ferier tilbyr Geitmyra 4-dagers gratis kokkeskole for de som går på 8. - 10. trinn. Geitmyras kokkeskole er fire dager fylt med matlaging og sosiale aktiviteter på matkultursenteret.