Unike muligheter for ungdom på Geitmyra
På Geitmyra gir vi ungdom praktiske ferdigheter, matglede og arbeidserfaring gjennom spennende mataktiviteter. Våre kokkeskoler i feriene, junirogartnere i jobb og en egen ungdomsdrevet cateringbedrift gir verdifull erfaring – både på kjøkkenet og i arbeidslivet.
Geitmyra Juniorkokker – et springbrett til arbeidslivet
På alle våre sentre tilbyr vi kurs og aktiviteter der ungdom får lære å lage mat og få verdifull arbeidstrening. Siden 2020 har Geitmyra utdannet over 120 juniorkokker. I Oslo har vi samarbeidet vi med bydelene før vi etablerte Geitmyra Juniorkokker i Mathallen. Der har ungdommene fått sitt helt eget kjøkken.
Ungdommene våre er mer enn bare kokker – de er gode ambassadører for matglede og skaper positive opplevelser for andre. Kunnskapen de får hos Geitmyra tar de med seg videre, enten de drømmer om en fremtid i restaurantbransjen eller bare vil mestre matlaging i hverdagen.
👩🍳 Les mer om Geitmyra Juniorkokker – mat med en dæsj mening!
Geitmyra juniorkokkekurs
Gratis matkurs for ungdom i feriene
Er du glad i mat og har lyst til å lære mer om matlaging? Geitmyras kokkekurs er et gratis matlagingskurs for ungdom i skolens ferier. Her får du jobbe praktisk på kjøkkenet, eksperimentere med smaker og lære verdifulle ferdigheter du kan bruke resten av livet.
På kurset lærer du blant annet:
🔪 Kutteteknikk – hvordan håndtere kniv trygt og effektivt
🔥 Tilberedningsmetoder – fra steking og baking til fermentering og røyking
🧼 Kjøkkenhygiene – gode rutiner for et trygt kjøkken
🥗 Bærekraftig matlaging – hvordan lage næringsrike retter med råvarer fra hele verden
Hver kursdag avsluttes med et felles måltid, der vi samles rundt bordet og snakker om bærekraft, gode matvalg og hva maten vi spiser betyr for oss og planeten.
👉 Bli med på Geitmyras kokkeskole og oppdag gleden ved å lage skikkelig god mat!
NB! Kokkekurs i vinterferien er dessverre fulltegnet. Men vi setter opp nye kurs. Meld dere på vårt nyhetsbrev og få invitasjon til neste.
Sjekk også ut kokkeskoler på våre andre sentre!
Perfeksjonerer serveringen
Geitmyra Juniorkokker – mat med en dæsj mening
Geitmyra Juniorkokker gir ungdom mellom 14 og 19 år muligheten til å utvikle ferdigheter og ekte matglede, samtidig som de får verdifull arbeidserfaring. Gjennom vår restaurant- og cateringvirksomhet i Mathallen, får ungdommene jobbe med mat til ulike arrangementer, og lære i praksis hvordan et profesjonelt kjøkken fungerer.
I samarbeid med to av Norges mest anerkjente kokker, skaper vi en arena hvor ungdom kan skinne – både på kjøkkenet og i arbeidslivet. Vi gir dem ansvar, mestringsfølelse og en unik sjanse til å vokse som individer, samtidig som vi sammen bygger fremtidens nye mattalenter.
Juniorkokkene lagde og serverte mat til regjeringens nyttårsmiddag!
Geitmyras juniorgartnere – dyrkeglede i praksis
Geitmyras Juniorgartnere er ungdom som trives med å jobbe ute og ønsker å lære om dyrking, høsting og hagestell. En av hovedoppgavene er også formidling av grønn glede til alle som besøker oss på ulike arrangementer.
I løpet av dyrkesesongen jobber juniorgartnerne i hagen, drivhuset og parsellen og bidrar til å skape grønne og inspirerende møteplasser. Hos oss får de verdifull erfaring og kunnskap som de kan ta med seg videre – både i hagen og i livet.
Følg med eller kontakt maren@geitmyra.no for mer informasjon.