Hønsesuppe med kokos, karri og byggryn
Hønsesuppe med kokos, karri og byggryn
Hønsekjøtt finner du i frysedisken, og det som er minst og billigst, gir faktisk den beste maten. Har du veldig dårlig tid, kan du bruke kyllingkjøtt i stedet for høne, men da går du glipp av all den deilige hønsekraften.
Read More
Geitmyras strategi 2023-2027
Geitmyras strategi 2023-2027
Read More
Gresskarsmil, kunnskapsbonanza og god stemning på Barnas store gresskarfest
Gresskarsmil, kunnskapsbonanza og god stemning på Barnas store gresskarfest
Over 3500 små og store fant veien til Barnas store gresskarfest lørdag. – Vi vil vise barna at gresskar også er mat og ikke bare Halloween-pynt, forteller Mona Ek ved Geitmyra Matkultursenter for barn.
Read More
Kines gresskargnocchi
Kines gresskargnocchi
Gnocchi utales Njåkki og er en type pasta som vanligvis lages med potet. Men den kan helt fint lages med gresskar, da får du deilige pastaputer med en fin oransje farge og en super rett for å bruke opp gresskar fra halloween.
Read More
Geitmyra lærer fransk ungdom å lage mat
Geitmyra lærer fransk ungdom å lage mat
– Maten ble veldig god. Det finnes ikke elg i Frankrike, så det var gøy å smake! 13 ungdommer fra den franske byen Yssingeaux står på kjøkkenet på Geitmyra Ringsaker og beiner ut lam og elg.
Read More
Hjertegryte og sirisspizza
Hjertegryte og sirisspizza
Over 500 fikk med seg Geitmyra Ringsakers arrangementer på Matlystfestivalen. – Det ble en svært vellykket festival, sier daglig leder Gyro Knutsdotter Homme. – Fra innerst til ytterst handler om å bruke hele råvaren.
Read More
Halloween-challenge: SPIS GRESSKARET!
Halloween-challenge: SPIS GRESSKARET!
– Det nifseste med Halloween, er alt matsvinnet. Oktober er høysesong for gresskar. I fjor ble over 200.000 gresskar kjøpt inn til Halloween og nesten like mange gresskar ble kastet like etter. Dét må vi gjøre noe med! Bli med på ukas gresskarchallenge.
Read More
Forelska i gresskaret
Forelska i gresskaret – våre beste oppskrifter
I Disney-versjonen drar Askepott avgårde i et forhekset gresskar for å treffe prinsen. Men jeg har ikke blitt forelsket i prinsen. Jeg er blitt hodestups forelsket i gresskaret.
Read More
Ungdom vil lage sunn møtemat. Kunsten å bytte ut wienerbrød med grønnsakssuppe.
Ungdom vil lage sunn møtemat. Kunsten å bytte ut wienerbrød med grønnsakssuppe.
Geitmyra matkultursenter i Ringsaker og ungdommer fra Brøttum og Moelv synes det er uhørt at deltakerne på Folkehelsekonferansen får servert wienerbrød i pausen og lager gresskarsuppe til 700 helsetopper.
Read More
Semulegrøt
Semulegrøt
Semulegryn er fra italiensk semolina, som betyr halvmalt: Den harde kornsorten durumhvete blir ofte malt litt grovt. Det kan du kjenne om du gnir det mellom tommel- og pekefinger, at de små bitene er litt skarpe i kantene.
Read More
Våre beste grøtoppskrifter
Våre beste grøtoppskrifter
Havregrøt, hirsegrøt, kjøleskapsgrøt, eplegrøt osv. Her er noen av de mest populære grøtene vi har på Geitmyra.
Read More
Kjøleskapsgrøt
Kjøleskapsgrøt
En grøt som ikke er varmebehandlet, men bare rørt sammen og satt kjølig natten over. Stort enklere kan det ikke bli. Denne grøten er supert å ta med seg på farten som et lite måltid eller en fullverdig frokost for alle i familien.
Read More
Gresk lammegryte med kanel
Gresk lammegryte med kanel
Bogen er skulderen på lammet, og har masse smak. Derfor passer det perfekt i en lammegryte som her, sammen med masse deilige grønnsaker. En teskje kanel gjør lammegryta rikere. På Geitmyra lar vi en kanelbit koke med i gryta fra starten, og plukker den ut når det smaker akkurat passe kanel.
Read More
Matagentene i Agder
Matagentene i Agder
– Er dette sunt? Hvorfor er det så godt da? Barna fra Langnes, Justvik og Hellemyr SFO er begeistra over menyen på Geitmyra Kristiansand.
Read More
– Vi skal motivere og inspirere. Ingrid Dovland om Læringsrik mat på SFO.
– Vi skal motivere og inspirere. Ingrid Dovland om Læringsrik mat på SFO.
– Det var ikke så skummelt å lage mat likevel. Det er matkurs for de som jobber på Langevik, Strømme, Hellemyr og Justvik SFO. Målet med kurset er å gjøre maten på SFO enda bedre og sunnere.
Read More
Bli med på høstefest med Geitmyra matkultursenter for barn
Bli med på høstefest med Geitmyra matkultursenter for barn
Torsdag 20. og fredag 21. oktober inviterer vi barnehager til høstefest i parsellen vår i Geitmyra skolehage. Høst grønnsaker og spis lunsjen i hagen.
Read More
Osloungdom redder maten - og framtida!
Osloungdom redder maten - og framtida!
Det er potetferie på Østlandet. På Geitmyra matkultursenter for barn er undervisningen byttet ut med matredderkurs. 10 motiverte og engasjerte ungdom er samlet rundt kjøkkenbenken. De skal utdannes til å bli juniorkokker – og matreddere.
Read More
Rødbetkake
Rødbetekake
Alle kjenner til gulrotkake, men rødbetekake er minst like godt. Og ganske kult.
Read More
Supperåd
Supperåd
Hjemmelaget suppe er enkelt å lage og smaker mye bedre en posesuppe. Den kan varieres i det uendelige og er en super måte å få i seg flere grønnsaker på. Det er også en herlig anledning til å rydde i kjøleskapet. Her er Geitmyras beste supper.
Read More
Det er helt rått å lage sushien selv!
Det er helt rått å lage sushien selv!
Byens beste sushi kommer ikke fra den lokale take-awaysjappa, men fra ditt eget kjøkken. La barna selv bestemme innholdet, utforme sin egen nigiri og rulle sine egne makiruller. Men hva inneholder egentlig sushi, og hvordan lager man det? Det er enklere enn dere tror.
Read More