Jordbæris med hvit sjokolade og kokos
Jordbæris med hvit sjokolade og kokos
Du kan tro det ble jubel på juniorkokkeskolen da denne herligheten dukket opp på menyen. Jordbær, kokos, lime og banan blandes sammen og gir en frisk og fruktig smak av sommer. Pynt med frysetørkede bær, revet kokos og smeltet sjokolade før servering. Hva er det å ikke like?
Read More
Blåskjell i eplejuice
Blåskjell i eplejuice
Blåskjell er en fantastisk og nokså rimelig råvare som kan varieres i det uendelige. Denne oppskriften gir en frisk og smakfull vri, hvor blåskjellene dampes i en aromatisk saus med eplejuice og eplesidereddik. Det gir en deilig balanse mellom sødme og syrlighet.
Read More
Bønnebab – fargerik vegetarkebab
Bønnebab – fargerik vegetarkebab
Fargerik, frisk og sprø – og full av protein fra bønner og linser! Bønnebab er Geitmyras smakfulle vegetariske vri på kebab, og den har raskt blitt en favoritt – både hos barne og hos alle oss som jobber her.
Read More
Vaffel – også til middag
Vafler – også til middag
Vafler trenger ikke være usunne – og de kan være mye mer enn bare en søt dessert! Grove vafler er et næringsrikt og smakfullt alternativ som passer like godt til frokost, lunsj og middag.
Read More
Sprø falafel i vaffel – en perfekt vegetarrett!
Sprø falafel i vaffel – en perfekt vegetarrett
Disse sprø og smakfulle kikertbollene har røtter i Midtøsten og er et nydelig alternativ til kjøttboller. Servert i en vaffel blir de både spennende og mettende – perfekt som lunsj, middag eller som turmat.
Read More
Grønnsakslasagne – en favoritt!
Grønnsakslasagne – en favoritt hos små og store
Har du grønnsaker som begynner å synge på siste verset? Denne deilige lasagnen gir dem nytt liv! Den er full av smak, saftig og mettende– og en favoritt både hos store og små.
Read More
Overrask med hjemmelaget sennep!
Overrask med hjemmelaget sennep!
Lag din egen sennep med få ingredienser og personlig vri! Prøv med pepperrot, eplesaft eller ingefær for ekstra smak. Perfekt som gave eller til dine favorittretter – enkel oppskrift som holder i flere måneder!
Read More
Chiapudding med kokosmelk og lime – sunn og enkel frokost
Chiapudding med kokosmelk og lime
Start dagen med en frisk og kremet chiapudding med kokosmelk og lime! En næringsrik og enkel frokost – bland ingrediensene kvelden før og nyt den ferdig neste morgen.
Read More
Saltristede frø og nøtter – knasende godt
Saltristede nøtter – knasende godt
Sprø, saltristede nøtter og frø – en uimotståelig kombinasjon av crunch og smak! Perfekt som sunn snacks, topping på salater eller som et ekstra smakfullt innslag til ostefatet.
Read More
Sprø og saftig focaccia
Sprø og saftig focaccia
Focaccia er en stor favoritt – og med 100% hydrasjon blir den ekstra saftig, luftig og uimotståelig! Her er vår oppskrift på kaldhevet focaccia, perfekt med sprø skorpe og masse smak.
Read More
Sylta grønnsaker – passer til alt!
Sylta grønnsaker – passer til alt!
Sylting er en gammel konserveringsmetode som forlenger matens holdbarhet – og gjør den enda bedre! På Geitmyra elsker vi å sylte rødløk og kål, men nesten alle grønnsaker, frukt og bær kan få nytt liv i en syltelake. Prøv dere frem og oppdag nye favoritter!
Read More
Geitmyras friske eplegløgg
Geitmyras friske eplegløgg
Hvorfor startet vi egentlig med den sirupsaktige tomtegløggen? La heller barna lage sin egen gløgg med ekte julekrydder og frisk eplejuice fra gode, norske epler. Enkelt, hyggelig – og skikkelig godt!
Read More
Nydelig og mettende potetsuppe
Nydelig og mettende potetsuppe
En deilig suppe med gode biter av potet og linser som gir ekstra fylde til suppa. Denne suppa lager vi gjerne ute på tur og er en del av menyen på bålmatkurs på Geitmyra Ringsaker.
Read More
Bondeomelett med poteter
Bondeomelett med poteter
Bondeomelett er en solid og mettende omelett med enkle ingredienser som potet og løk. På spansk henter den tortilla de patatas. Her kan dere også bruke opp det dere måtte ha av rester i kjøleskapet
Read More
Egg i skjærsilden – god og rimelig middag
Egg i skjærsilden – god og rimelig middag
Egg i skjærsilden er ekte italiensk bondekost – rett og slett egg (uten skall) kokt i tomatsaus. Navnet kommer nok av at det er litt chili i sausen. Forbered gjerne tomatsausen på forhånd, og lag masse - den er også god til pasta eller pizza.
Read More
Tamagoyaki – en smak av Japan
Tamagoyaki – en smak av Japan
Tamagoyaki er navnet på en japanske omelett – en rullet omelett. Ordet betyr rett og slett stekt egg. Når du mestrer kunsten å rulle eggene, kan du si at du er halvveis til å bli en japansk sushikokk – fordi tamagoyaki er en essensiell del av sushiuniverset!
Read More
Gahkko – samisk brød med en rik historie
Ghakko – samisk brød
Smak på ordet gahkko – det betyr brød på samisk. Gahkko er små, myke brød stekt i panne, laget av rug og hvete. De passer like godt til middagen som til turmat, og har en historie som strekker seg flere hundre år tilbake.
Read More
Bidos – samisk reindyrsgryte
Bidos – samisk reinsdyrsgryte
Bidos – biđos – er en tradisjonell samisk reinsdyrgryte og regnes som samefolkets nasjonalrett. Server bidos rykende varm med nystekt gahkko (samisk brød) og rørte tyttebær.
Read More
Friske, fargerike smoothier – fulle av smak og næring!
Fargerike smoothies
Smoothie kan like gjerne være frokost som et godt mellommåltid. Uansett er det veldig enkelt å lage: To frukter og tre grønnsaker oppi blenderen, og du får både vitaminer, fiber og godt humør tilbake.
Read More
Hirsegrøt med kokos – perfekt for hele familien!
Hirsegrøt med kokos
Hirsegrøt er en mild, næringsrik grøt som lett kan varieres i konsistens og smakes til med ulike toppinger. Hirse er naturlig glutenfri og rik på jern, noe som gjør den til et perfekt valg for både små og store.
Read More