Jordbæris med hvit sjokolade og kokos

Jordbæris med hvit sjokolade og kokos

Du kan tro det ble jubel på juniorkokkeskolen da denne herligheten dukket opp på menyen. Jordbær, kokos, lime og banan blandes sammen og gir en frisk og fruktig smak av sommer. Pynt med frysetørkede bær, revet kokos og smeltet sjokolade før servering. Hva er det å ikke like?

Read More
Mona Ekdessert, iskrem, is
Blåskjell i eplejuice

Blåskjell i eplejuice

Blåskjell er en fantastisk og nokså rimelig råvare som kan varieres i det uendelige. Denne oppskriften gir en frisk og smakfull vri, hvor blåskjellene dampes i en aromatisk saus med eplejuice og eplesidereddik. Det gir en deilig balanse mellom sødme og syrlighet.

Read More
Mona Eksjømat, blåskjell
Vaffel – også til middag

Vafler – også til middag

Vafler trenger ikke være usunne – og de kan være mye mer enn bare en søt dessert! Grove vafler er et næringsrikt og smakfullt alternativ som passer like godt til frokost, lunsj og middag.

Read More
Mona Ekvaffel
Overrask med hjemmelaget sennep!

Overrask med hjemmelaget sennep!

Lag din egen sennep med få ingredienser og personlig vri! Prøv med pepperrot, eplesaft eller ingefær for ekstra smak. Perfekt som gave eller til dine favorittretter – enkel oppskrift som holder i flere måneder!

Read More
Mona Ekdip, jul, sennep
Geitmyras friske eplegløgg

Geitmyras friske eplegløgg

Hvorfor startet vi egentlig med den sirupsaktige tomtegløggen? La heller barna lage sin egen gløgg med ekte julekrydder og frisk eplejuice fra gode, norske epler. Enkelt, hyggelig – og skikkelig godt!

Read More
Mona Ekjul, krydder
Bondeomelett med poteter

Bondeomelett med poteter

Bondeomelett er en solid og mettende omelett med enkle ingredienser som potet og løk. På spansk henter den tortilla de patatas. Her kan dere også bruke opp det dere måtte ha av rester i kjøleskapet

Read More
Mona Ekegg, middag, frokost
Tamagoyaki – en smak av Japan

Tamagoyaki – en smak av Japan

Tamagoyaki er navnet på en japanske omelett – en rullet omelett. Ordet betyr rett og slett stekt egg. Når du mestrer kunsten å rulle eggene, kan du si at du er halvveis til å bli en japansk sushikokk – fordi tamagoyaki er en essensiell del av sushiuniverset!

Read More
Mona Ekegg, omelett