Bakte sommergrønnsaker med urter
På sommeren er vekstkassene våre fulle av godsaker. Vi skal bake grønnsaker i bakerovnen vår som står på tunet, og bruker av grønnsakene som er klar til å høstes. Squash, paprika, reddiker, løk og rotgrønnsaker er noe av det vi skal spise. Bakte grønnsaker passer til alle typer fisk eller kjøtt. Du kan også steke grønnsakene i en stekeovn på høy varme.
Ingredienser
til 4 personer
1 squash
1 aubergine
2 paprika
2 gulrøtter
1 rødløk
3 fedd hvitløk
8 reddiker
Ferske urter
Salt og pepper
Olivenolje
Framgangsmåte
Skyll alle grønnsakene godt.
Skrell de grønnsakene som må skrelles. F.eks gulrot, løk og hvitløk.
Kutt alle grønnsakene i grove biter. Rotgrønnsakene må kuttes i mindre biter eller tynne skiver siden de bruker lengre tid i ovnen.
Ha alle grønnsakene i en ovnsform. Ha på salt, pepper og olje. Bland godt.
Grovhakk masse ferske urter og sett til siden.
Stek grønnsakene til de er møre og brune i kantene. Ta dem ut og vend inn grovhakka ferske urter. Grønnsakene kan også spises kalde eller i en salat.