Bakte sommergrønnsaker med urter

På sommeren er vekstkassene våre fulle av godsaker. Vi skal bake grønnsaker i bakerovnen vår som står på tunet, og bruker av grønnsakene som er klar til å høstes. Squash, paprika, reddiker, løk og rotgrønnsaker er noe av det vi skal spise. Bakte grønnsaker passer til alle typer fisk eller kjøtt. Du kan også steke grønnsakene i en stekeovn på høy varme. 

Grillede grønnsaker på et fat.

Ingredienser

til 4 personer

  • 1 squash

  • 1 aubergine

  • 2 paprika

  • 2 gulrøtter

  • 1 rødløk

  • 3 fedd hvitløk

  • 8 reddiker

  • Ferske urter 

  • Salt og pepper

  • Olivenolje

Framgangsmåte

  1. Skyll alle grønnsakene godt. 

  2. Skrell de grønnsakene som må skrelles. F.eks gulrot, løk og hvitløk.

  3. Kutt alle grønnsakene i grove biter. Rotgrønnsakene må kuttes i mindre biter eller tynne skiver siden de bruker lengre tid i ovnen.

  4. Ha alle grønnsakene i en ovnsform. Ha på salt, pepper og olje. Bland godt.

  5. Grovhakk masse ferske urter og sett til siden.

  6. Stek grønnsakene til de er møre og brune i kantene. Ta dem ut og vend inn grovhakka ferske urter. Grønnsakene kan også spises kalde eller i en salat.