Luksus på skiva – lag din egen kaviar!

Luksus på skiva – lag din egen kaviar!

Har du prøvd å lage din egen kaviar? Det er mye enklere enn du tror – og smaker helt fantastisk! På Geitmyra serverer vi den på våre sprø, hjemmelagde knekkebrød, men prøv den på brødskiva eller som forrett.

INGREDIENSER (til 4-6 personer)

  • 200 gram kokt torskerogn

  • 3 ss matolje

  • 2-3 ss sitronsaft

  • 2 ss finhakket løk

  • ½ ts havsalt

  • Eventuelt litt hakket dill

FRAMGANGSMÅTE

  1. Rognen ligger inne i en tynn hinne, rognposen. Fjern denne hinnen.

  2. Legg rognen i en bolle og mos den med en gaffel.

  3. Ha i olje, sitronsaft, finhakket løk og salt.

  4. Rør godt rundt. Smak til om kaviaren trenger mer sitronsaft.

Oppbevares i en tett boks i kjøleskapet i maks 3-4 dager.

Opprskift på knekkebrød.


Mona Ekpålegg, kaviar, sjømat