Kachumber – tomat-, agurk- og rødløksalat

Denne salaten inneholder tomat, agurk, rødløk, mynte og fersk koriander. Enkelt, kjapt og klassisk til indisk mat. Ofte servert til papadum som en forrett. Kachumbersalat, som den heter, er også godt som tilbehør til middag.

Ingredienser

til 4 personer

  • 3 tomater

  • 1 agurk

  • 1 liten rødløk

  • 2 ss mynte, fersk

  • 4 ss koriander, basillikum eller andre urter, fersk

  • Saften fra ½ lime

  • Salt og pepper 

Framgangsmåte

  1. Skyll alle grønnsakene. 

  2. Del tomatene i to og fjern kjernene med en skje. Gjør det samme med agurken.

  3. Skrell og kutt løken i biter.

  4. Kutt tomat og agurk i terninger. Hakk koriander og mynte. 

  5. Bland alt sammen i en bolle, ha over limesaft og olje. Smak til salt og pepper.