Hjemmelaget pasta
Hjemmelaget, fersk pasta er supergodt og ikke særlig vanskelig å lage. To ingredienser er alt som skal til, og gode kjevleferdigheter.
Ingredienser
til 4 personer
400 g siktet hvetemel - tipo 00
4 hele egg (hvert på ca. 60-70 g inkl. skall)
———
½ ss salt (til pastavannet)
Fremgangsmåte
Legg melet i en haug på bordet og lag et hulrom i midten, slik at det ser ut som en vulkan. Spar 10% av melet til senere for å justere fuktigheten i deigen.
Legg eggene i “vulkanhullet”.
Bruk en gaffel til å vispe luft og litt og litt mel inn i eggene.
Når eggene og melet er blandet, må du kna til deigen er smidig og jevn. Tilsett litt mer mel hvis deigen er for klissete.
La deigen hvile i en bolle med lokk i romtemepratur i 30 minutter før du kjevler den ut.
Kjevle deigen så flat du klarer. Bruk mel over og under så den ikke klistrer seg fast. Når du løfter den opp og nesten kan kikke gjennom deigen, er den klar.
Skjær pastaen i maks 1 cm brede strimler, lager du tagliatelle skal den være 7 mm bred.
Kok opp 2 liter vann i en stor gryte med ½ ss salt.
Når vannet koker legges pastaen forsiktig oppi. La den koke i 2-4 minutter. Den skal være myk, men fremdeles ha tyggemotstand – “al dente”.