Fisk i pakke – rask og god middag
Denne oppskriften er en av de store favorittene på Geitmyra – enkel å lage og full av smak! Alt i pakken tilfører smak til fisken, og fisken gir smak tilbake, noe som gjør retten ekstra saftig og aromatisk. Perfekt for dem som vanligvis ikke er så begeistret for fisk!
Du kan også forberede pakken hjemme på kjøkkenet og deretter varme den opp over bålet eller på grillen. Så godt å spise middagen ute!
Ingredienser (til 4 personer)
600 g fersk fisk uten bein og skinn, av den typen du liker best
2 gulrøtter
1 pastinakk
½ fennikel
4 vårløk
1 fedd hvitløk
4 ss finhakkete ferske urter, som koriander, dill eller persille
4 ss olivenolje
4 klyper salt
Sånn gjør du
Finn fram fire store ark med aluminiumsfolie, ett til hver person. Legg dem utover kjøkkenbenken, og legg ingrediensene på arket etter hvert som de er klare.
↓
Rens og del opp fisken i passelige biter, skrell og rasp gulrøtter og pastinakk og finhakk fennikel. Skjær opp vårløken i ringer. Knus hvitløksfeddene med knivbladet, hakk dem og legg dem på toppen av pakken, sammen med finhakkede urter.
↓
Hell en spiseskje olivenolje over hver haug med fisk og grønt, og brett pakken sammen. Sett stekeovnen på 160 °C. Sett pakkene på et stekebrett, og sett hele brettet inn i ovnen når den er varm nok. La det bake i ovnen i cirka 20 minutter.
TIPS!
Hvis du skal gjøre maten ferdig ute på tur: Fyr opp et bål, og la det brenne nesten helt ned, til det er bare glør igjen. Legg fiskepakkene rett på glørne, og la dem bake der i 15 minutter.