Naan

Naan

Naan er et luftig, mykt indisk brød som passer perfekt som tilbehør til indiske gryter. Naan bakes med gjær, og gjerne melk eller yoghurt, noe som gjør brødene ekstra fyldige og gode på smak.

Read More
Pia Sundnesbrød, meze, indisk
Tilslørte bondepiker

Tilslørte bondepiker

Verdens beste måte å bruke tørt brød på. Og et av verdens fineste rettnavn. Legg desserten lag-på-lag i porsjonsskåler eller i en stor, gjennomsiktig dessertbolle, så kan gjestene se lagene med eplemos, krem og sprøstekte smuler.

Read More
Pia Sundnesdessert, epler
Eplesmuldrepai

Eplesmuldrepai

Eplet har så mange måter å bli til god mat på at det er vanskelig å telle. Du kan både grille, koke, safte og sylte det, og ikke minst bruke det rått i salater og desserter. Her er en eplepai du lager på 1-2-3!

Read More
Pia Sundnesepler, dessert
Lag din egen energibar!

Lag din egen energibar

Energi- og mellombarer du kjøper i butikken inneholder ofte mye sukker, salt og fett. Hvorfor ikke lage dine egne? Våre hjemmelagde varianter er laget med modne bananer og kokosmelk, noe som gir en naturlig sødme og god energi – perfekt for en aktiv hverdag, hver dag!

Read More
Mona Ekfrokost, energibar, snacks
Superenkel og knallgod fiskegrateng

Superenkel og knallgod fiskegrateng

Fiskegrateng er alltid en favoritt på middagsbordet, og med en liten vri kan du gjøre den enda mer næringsrik og fargerik. Tradisjonelt lages fiskegrateng ofte med hvit saus og piskede eggehviter for å få en luftig konsistens, men det trenger du ikke. Her er vår vri!

Read More
Mona Eksjømat, fiskegrateng, favoritt
Jordbæris med hvit sjokolade og kokos

Jordbæris med hvit sjokolade og kokos

Du kan tro det ble jubel på juniorkokkeskolen da denne herligheten dukket opp på menyen. Jordbær, kokos, lime og banan blandes sammen og gir en frisk og fruktig smak av sommer. Pynt med frysetørkede bær, revet kokos og smeltet sjokolade før servering. Hva er det å ikke like?

Read More
Mona Ekdessert, iskrem, is
Blåskjell i eplejuice

Blåskjell i eplejuice

Blåskjell er en fantastisk og nokså rimelig råvare som kan varieres i det uendelige. Denne oppskriften gir en frisk og smakfull vri, hvor blåskjellene dampes i en aromatisk saus med eplejuice og eplesidereddik. Det gir en deilig balanse mellom sødme og syrlighet.

Read More
Mona Eksjømat, blåskjell
Sunne vafler

Sunne vafler

Vafler trenger ikke være usunne – og de kan være mye mer enn bare en søt dessert! Grove vafler er et næringsrikt og smakfullt alternativ som passer like godt til frokost, lunsj og middag.

Read More
Mona Ekvaffel, frokost
Overrask med hjemmelaget sennep!

Overrask med hjemmelaget sennep!

Lag din egen sennep med få ingredienser og personlig vri! Prøv med pepperrot, eplesaft eller ingefær for ekstra smak. Perfekt som gave eller til dine favorittretter – enkel oppskrift som holder i flere måneder!

Read More
Mona Ekdip, jul, sennep