Fersk leverpostei

Hjemmelaget leverpostei er kjempegodt og når du lager den selv, vet du akkurat hva den inneholder og kan krydre og smaksette med det du liker. Vi liker å ha i timian og muskat, og ansjos som gir en deilig umamismak.

 
Hjemmelaget leverpostei på brødskive med grønne spirer på toppen.
 

Ingredienser 

til en form på ca 20 x 30 cm

  • 500g tint kyllinglever evt svinelever

  • 1stk sjalottløk

  • 200g meierismør

  • 50g rapsolje

  • 2 stk ansjosfilet(umamismak)

  • 2 ss rå raspet rødbete(for farge)

  • ½ ts fersk timian

  • 1 klype revet muskat

  • smak til med pepper

Utstyrsliste: Stekepanne / Ildfast form / Kniv / Skjærefjøl / Rivjern / Foodprosessor

Framgangsmåte 

  1. Skjær leveren fri for sener og hinner, del den opp i biter.

  2. Finhakk løken.

  3. Stek lever og løk i en panne med litt fett på medium varme til leveren er gjennomstekt, ikke rosa i midten.

  4. Del smøret opp i terninger og legg til side (skal spes i blandingen til slutt).

  5. Rasp rødbeten og finhakk timian

  6. Ha lever/løk, rødbet, timian, ansjos og muskat i en foodprosessor, sett på høy hastighet.

  7. Tilsett litt og litt smør og kjør sammen til en glatt røre.

  8. Hell røren i en form og sett kjølig i minst 2 timer - gjerne natten over.

  9. Skjær opp i passe biter og pakk det inn i matpapir og legg dette i en plastpose/folie i fryseren. Ta opp det du bruker. 

Leverposteien holder 3-4 dager i kjøleskapet.