Fersk leverpostei
Hjemmelaget leverpostei er kjempegodt og når du lager den selv, vet du akkurat hva den inneholder og kan krydre og smaksette med det du liker. Vi liker å ha i timian og muskat, og ansjos som gir en deilig umamismak.
Ingredienser
til en form på ca 20 x 30 cm
500g tint kyllinglever evt svinelever
1stk sjalottløk
200g meierismør
50g rapsolje
2 stk ansjosfilet(umamismak)
2 ss rå raspet rødbete(for farge)
½ ts fersk timian
1 klype revet muskat
smak til med pepper
Utstyrsliste: Stekepanne / Ildfast form / Kniv / Skjærefjøl / Rivjern / Foodprosessor
Framgangsmåte
Skjær leveren fri for sener og hinner, del den opp i biter.
Finhakk løken.
Stek lever og løk i en panne med litt fett på medium varme til leveren er gjennomstekt, ikke rosa i midten.
Del smøret opp i terninger og legg til side (skal spes i blandingen til slutt).
Rasp rødbeten og finhakk timian
Ha lever/løk, rødbet, timian, ansjos og muskat i en foodprosessor, sett på høy hastighet.
Tilsett litt og litt smør og kjør sammen til en glatt røre.
Hell røren i en form og sett kjølig i minst 2 timer - gjerne natten over.
Skjær opp i passe biter og pakk det inn i matpapir og legg dette i en plastpose/folie i fryseren. Ta opp det du bruker.
Leverposteien holder 3-4 dager i kjøleskapet.