Geitmyras hjemmelagde fiskekaker
Blir man noen gang lei av fiskekaker? Neppe! Fiskekaker kan smaksettes på utallige måter, så det er alltid rom for variasjon. På Geitmyra elsker vi den klassiske sørlandske varianten med ingefær, revet muskatnøtt og friske urter fra kjøkkenhagen. Men hvorfor ikke prøve noe nytt?
Neste gang kan du gi fiskekakene et asiatisk preg – eller blande halvparten fisk og halvparten krabbe for en ekstra smaksrik vri.
Du kan bruke mange forskjellige fisketyper: sei, torsk, steinbit, kolje – eller en blanding. Disse er magre fisker, men du kan også lage saftige fiskekaker av feit fisk som laks og ørret. Uansett hvilken vei du går, er én ting sikkert: Fiskekaker blir aldri kjedelige!
Ingredienser
til 4 personer , eller 6 barn
600 g fersk fisk uten bein
1-2 ts salt
1-2 stk kokt potet (må være avkjølt)
Sitron
Tradisjonelle fiskekaker - tilsett:
1 ss finhakket gressløk eller andre urter du liker
½ ts tørket ingefær
Revet muskat
Cayennepepper
Asiatiske fiskekaker - tilsett:
3- 5 cm fersk ingefærrot (ferdig skrelt)
½ fersk chili
2-3 fedd hvitløk
Fersk koriander etter ønske
Framgangsmåte
Tid: ca 45 min med barn, ca 30 min voksen
Skyll og tørk fisken.
Kutt fisken i store terninger.
Mos den kokte poteten med en gaffel og ha i foodprosessoren sammen med fisk, salt, urter og de andre krydderne. Vær forsiktig når du krydrer fiskekakene, disse krydderne er sterke og smaker mye. Ta heller i litt om gangen.
Kjør alt i foodprosessoren til det samler seg til en ball.
Stek en liten prøve for å se om den trenger mer salt eller annet krydder.
Form farsen til passe store fiskekaker og legg dem på et brett med bakepapir (det kan være lurt å ha litt vann på hendene, da blir det ikke så klissete).
Stek i olje til de er gylne og gjennomstekt.
Ha over litt sitronsaft før servering.
Tips: Server med grove burgerbrød og hjemmelaget remulade, og vips så har du kjempegode fiskeburgere.