Blåskjell i tomatsaus
Svisj, svusj, rett på bordet på 10 minutter! Dette er en av de enkleste måtene å lage hverdagsfest på!
Read MoreSvisj, svusj, rett på bordet på 10 minutter! Dette er en av de enkleste måtene å lage hverdagsfest på!
Read MoreÅ lage pølser selv er gøy, og slett ikke så vanskelig som man skulle tro. Det som er viktig når man lager pølser er at man har riktig mengde fett (rundt 20%) og riktig mengde salt (rundt 2%). Ellers kan man gjøre nesten som man vil!
Read MoreÅ lage sin egen rømme er ikke vanskelig. Du trenger fløte, tid og bakterier.
Read MoreAkkurat nå bugner det på Geitmyra på Sagene! Gartnerne våre, Mikkel og Mathias, har jobbet hardt for å gjøre alt klart til høstens undervisning. Ta med barna og spis matpakken på tunet, meld dere på kurs eller bare kom innom og nyt den praktfulle sensommeren og høsten.
Read More– Urtestekt sei er dødsgodt! – Ja, men buffeten var best – da var det så mye digg å velge mellom. – Jeg likte best fiskekakene! Det er ingenting å utsette på matgledennår barna oppsummerer uka.
Read More– Vi gleder oss sånn til å få nye venner! De tre venninnene står og tripper utenfor Geitmyra. Årets første sommerskoleuke er i gang.
Read More– Vi har ungdom fra Moss, Hamar, Lena og Lillehammer – i tillegg til alle som kommer fra Innlandet, sier daglig leder for Geitmyra Ringsaker, Inger-Marie Lupton. Hun lover at det bli sommerens morsomste og mest smakfulle uker.
Read MoreCouscous serveres som den er eller sammen med lam, geit, kamel, fisk og grønnsaker. Navnet stammer fra arabisk, og betyr velformet eller rundet. Couscous er også navnet på nasjonalretten i Marokko, Tunisia og Algerie.
Read MoreEnkel – og supergod – curry der du lett kan bytte ut sjømaten med kun grønnsaker eller kjøtt. Det er godt med noe som er litt hot i varmen.
Read MoreDenne salaten inneholder tomat, agurk, rødløk, mynte og fersk koriander. Enkelt, kjapt og klassisk og veldig godt i varmen.
Read MoreOm sommeren er dyrkekassene våre fulle av godsaker. Vi tar det vi finner av grønnsaker og baker dem i bakerovnen vår som står på tunet. Squash, paprika, reddiker, løk og rotgrønnsaker er noe av det vi skal spise. Det passer til alle typer fisk eller kjøtt. Du kan også steke grønnsakene i en stekeovn på høy varme eller grille dem.
Read MoreNå er det sommerferie for mange. Det er herlig! Her på Geitmyra har vi sommerskole, kokkeskole for ungdom, juniorgartnere i jobb og dyrkekurs for barnefamilier. Det er dét som er sommerferie for oss — og vi elsker det!
Read More– Grill alt. Alltid, sier Kine Bekkengen. Å grille grønnsakene ser ikke bare fantastisk ut, det smaker også vilt godt! Prøv sesongens neper og du vil aldri slutte med å grille dem.
Read MoreWilliam står foran Geitmyra-skiltet og viser oss veien inn til gårdstunet. Siden 2020 har han vært en av juniorkokkenes ansikt utad. På TV, i avisen, på TikTok og på mange arrangementer rundt omkring i byen.
Read MorePoteten har lenge bare vært ansett som tilbehør til kjøtt eller fisk. Men bak dette beskjedne ytre skjuler det seg en fascinerende historie, en næringsbombe og en miljøvennlig superhelt.
Read MoreI dag la Unicef og Norges Bank fram den internasjonale veilederen som kan hjelpe matvarebransjen til å skape sunnere matmiljøer for barn og unge – På Geitmyra er vi gode til å se ting i ulik høyde. Vi må heve blikket, men vi må også senke det. Ned i barnas øyehøyde. Hva er det de ser når de går i butikken, spør Eivind Løvdal i debatten med statssekretæren for Helse- og omsorgsdepartementet og fagsjef for sunnhet og ernæring i NorgesGruppen.
Read More– For en smaksfest det ble! Jeg tror aldri vi har laget bedre festival, sier Helene Isaksen. I strålende sol fant nærmere 2000 mennesker veien til Odderøya for å smake verden.
Read MoreTortillalefser er enkelt å lage og smaker mye bedre når du lager de selv. I denne oppskriften bruke vi maismel - sånn som de gjør i Mellomamerika.
Read MoreEn av vårens herligheter er neslesuppe. Nesle er en sunn urt, med store mengder jern, vitamin C og karoten. Husk likevel at den ikke bør kokes lenge, eller varmes opp flere ganger. Da blir nitrat i bladene omdannet til nitritt, og for mye nitritt kan ha helseskadelig effekt. Er det utenom brenneslesesongen, kan du bytte ut nesle med spinat.
Read More– Det blir strålende sol, god plass, fantastiske smaker og herlig stemning, lover Helene Isaksen. – Smak på bærbladsaft, honning og lag frøbomber. Smak på frø, spirer, urter et mangfold av grønnsaker fra vårt langbord med sesongens grønne saker.
Read More