Bakte sommergrønnsaker

Bakte sommergrønnsaker

Om sommeren er dyrkekassene våre fulle av godsaker. Vi tar det vi finner av grønnsaker og baker dem i bakerovnen vår som står på tunet. Squash, paprika, reddiker, løk og rotgrønnsaker er noe av det vi skal spise. Det passer til alle typer fisk eller kjøtt. Du kan også steke grønnsakene i en stekeovn på høy varme eller grille dem.

Read More
Sommer på Geitmyra

Sommer på Geitmyra

Nå er det sommerferie for mange. Det er herlig! Her på Geitmyra har vi sommerskole, kokkeskole for ungdom, juniorgartnere i jobb og dyrkekurs for barnefamilier. Det er dét som er sommerferie for oss — og vi elsker det!

Read More
– Vi er barnas stemme!

– Vi er barnas stemme

I dag la Unicef og Norges Bank fram den internasjonale veilederen som kan hjelpe matvarebransjen til å skape sunnere matmiljøer for barn og unge – På Geitmyra er vi gode til å se ting i ulik høyde. Vi må heve blikket, men vi må også senke det. Ned i barnas øyehøyde. Hva er det de ser når de går i butikken, spør Eivind Løvdal i debatten med statssekretæren for Helse- og omsorgsdepartementet og fagsjef for sunnhet og ernæring i NorgesGruppen. 

Read More
Brenneslesuppe

Brenneslesuppe

En av vårens herligheter er neslesuppe. Nesle er en sunn urt, med store mengder jern, vitamin C og karoten. Husk likevel at den ikke bør kokes lenge, eller varmes opp flere ganger. Da blir nitrat i bladene omdannet til nitritt, og for mye nitritt kan ha helseskadelig effekt. Er det utenom brenneslesesongen, kan du bytte ut nesle med spinat.

Read More