Pølser fra Kristiansand

Å lage pølser selv er gøy, og slett ikke så vanskelig som man skulle tro. Det som er viktig når man lager pølser er at man har riktig mengde fett (rundt 20%) og riktig mengde  salt (rundt 2%). Ellers kan man gjøre nesten som man vil!

Ingredienser

til 6 personer

  • 1 kg kjøtt (vi bruker kje og lam)

  • 1 stor, avkjølt kokt potet

  • 1 stor, gul løk

  • ½ ss tørka timian eller annet tørket krydder du liker

  • 2 ½ ts salt

  • Svart pepper

Fremgangsmåte

  1. Sett sammen kjøttkverna. Alle deler må være kalde når du begynner.

  2. Skjær kjøttet fritt for sener og hinner, og kutt i grove biter.

  3. Skrell løk og kokt potet, del i store biter, mål opp timian og salt og ha alt sammen med kjøttet.

  4. Kvern kjøttblandingen. Om du vil ha farsen ekstra fin, kverner du to ganger.

  5. Elt og kna farsen godt med hendene i fem minutter. Farsen skal kladde godt på hendene.

  6. Skift fra kjøttkvern til pølsestapper på maskinen din, træ på tarmen, og begynn å stappe!

  7. Stek pølsene i stekepanne i olje eller smør.

Tips! Om du bruker magert kjøtt bør du bytte ut en del av kjøttmengden med ribbe eller spekk fra svin for mer fett i pølsene - og dermed mer smak. Til for eksempel ½ kg elgkjøtt bør du bruke ½ kg ribbe.