Ellevill smaksfest på Odderøya
– For en smaksfest det ble! Jeg tror aldri vi har laget bedre festival, sier Helene Isaksen. I strålende sol fant nærmere 2000 mennesker veien til Odderøya for å smake verden.
– Vi hadde også tidenes oppmøte av frivillige, forteller Helene. – Nytt av året er også at mange barn og unge har meldt seg for frivillige og de hadde det skikkelig gøy sammen.
Sammen med Redd Barna arrangerer Geitmyra Kristiansand matfestival tre ganger i året. – Det er en familiedag, men det er først og fremst for barna. Her kan de filetere fisk, kutte, røre, lære, prøve og smake, sier Helene. Det bugnet av grønnsaker og fisk. Barna kunne sykle sin egen smoothie, lage iskrem med flytende nitrogen, smake på ulike typer honning og konfitert, grillet og pølset kje, geitemelk, kumelk, pizza med speket kje og geitost, tortilla med bønnemos og hjemmelaget lompe med brunost. Blant annet.
– Dette er et fantastisk arrangement. Ungene smaker alltid på noe nytt, og de snakker fortsatt om blekksprut-smoothien de lagde i fjor. Det er fint å være her i finværet, sa en av festivaldeltakerne til Fædrelandsvennen.
Det ble skikkelig festivalstemning med piknikkpledd, leker og morsamme aktiviteter for små og store. – Folk koste seg skikkelig – og Geitmyras nye juniorkokker fikk et perfekt møte med Geitmyra og matfestivallivet, avslutter Helene.
Takk til alle frivillige, til juniorkokkene, Redd Barna, Cultiva, Kristiansand kommune og Sparebankstiftelsen SR-bank.
– Et fantastisk arrangement. Ungene smaker alltid på noe nytt.