Sommer på Geitmyra

Sommerskole på Geitmyra

Nå er det sommerferie for mange. Det er herlig! Her på Geitmyra har vi sommerskole, kokkeskole for ungdom, juniorgartnere i jobb og dyrkekurs for barnefamilier. Det er dét som er sommerferie for oss — og vi elsker det!

Det har vært en hektisk vår med mange aktiviteter og prosjekter. Vi har som alltid hatt skoleelever inne på mat- og helseundervisning hver eneste dag. Vi har hatt kurs for foreldre, for SFO-ansatte, for barnehager og for barn- og ungdom. Vi har invitert til sjømatfest med barnas egen østersbar og vi har smakt på kulturen med en ellevill smaksfest.

I februar tok selveste Bill Gates seg en tur til Geitmyra gård for å lage linsesuppe sammen med juniorkokkene våre. Vi har jobbet for å få på plass et lovforslag mot markedsføring av usunn mat og drikke til barn og vi har gjennomført vårt første inspirasjons-webinar for voksne som jobber med barn og mat. Det skal vi fortsette med! 

Juniorkokk William og Kine Bekkengen på Færderseilasen

Juniorkokk William og Kine Bekkengen på Færderseilasen

Ungdom kan og vil jobbe med jorda!
— renate fugleseth, daglig leder Geitmyra oslo

Vi har ansatt våre første juniorgartnere. De skal jobbe hele sommeren – både med dyrking, utplanting, vanning og formidling. På årets Miniøya lagde de hundrevis av frøbomber sammen med barna. Juniorkokkene våre har ikke bare laget suppe med Bill Gates. De har også arrangert overskuddsbord på Sagene og på Huset på Haugen, laget mat til mannskapet på Færderseilasen, diskutert usunn reklame på God morgen, Norge, laget mat sammen med en indisk kjendiskokk og startet sin egen TikTok-kanal. 

Butter chicken på menyen!

Butter chicken på menyen!

Maren Lømo har begynt som ny gartner på Geitmyra Oslo og Inger-Marie Lupton er ansatt som daglig leder på Geitmyra Ringsaker. På Ringsaker har vi også fått på plass et flunka nytt drivhus som åpner offisielt lørdag 9. september. Her gleder vi oss til nye og flere dyrkeaktiviteter. Straks overtar vi lokalene til Løkken ved Slottsfjellet der vi skal åpne Geitmyra Tønsberg lørdag 23. september. For en fest det skal bli! 

Jeg gleder meg til at hele området her skal yre av barn og ungdom. At de skal oppleve smaken av 10 000 år med mathistorie. Det blir stasjoner der barna kan gjøre, føle, se på og smake. Vi skal bruke alle sansene. Vi skal koke, presse, sylte, skjære, grave og røre. Det skal være sånn at ingen har lyst til å dra hjem!
— KINE BEKKENGEN, Prosjektleder

Også de voksne finner veien til Geitmyra. Vi har hatt besøk av politikere og embetsfolk som vil høre mer om arbeidet vårt med å rekruttere til matnæringa, om juniorkokker og -gartnere i jobb og om hva vi ønsker å få til – nemlig å lære alle barn å bli glad i mat som gjør godt for kropp og klode. En delegasjon frivillige fra Romania fikk omvisning og spiste middag på tunet. Den måtte de selvsagt lage selv, men de fikk litt hjelp av juniorkokkene våre. Vi har også møtt en rekke samarbeidspartnere og støttespillere i løpet av våren. De er viktige i arbeidet med å nå alle barn og ungdom. For det er dit vi skal. 

Eirik Lae Solberg (H) tok seg en tur innom mat- og helseundervisningen

Eirik Lae Solberg (H) tok seg en tur innom mat- og helseundervisningen

Nå gleder vi oss til mange morsomme opplevelser med barn og ungdom hele sommeren, før vi tar fatt på en innholdsrik høst med undervisning, kokkeskole, matagenter, juniorkokker og mye mer. Følg med! 

God sommer så lenge! 

Hilsen alle oss på Geitmyra 

God sommer!