Ketchup
Ketchup har vært en populær saus i godt over hundre år. Den lages vanligvis av tomater, eddik, sukker, salt og krydder, og blir ekstra spennende om du lager den selv!
Read MoreKjøleskapsgrøt
Kjøleskapsgrøt trenger vi ikke å koke , den står og sveller over natten i kjøleskapet.
Read MoreTurmatkokker i jobb - Kurstilbud og betalt arbeid for ungdom på fritidsklubber i Oslo
Livet er best ute! Derfor skal Geitmyra matkultursenter for barn slå ut vegger og tak på fritidsklubbene i Oslo, og lære ungdommer gleden av å lage og spise god mat ute i naturen. Gjennom midler fra Eivind Astrups allmennyttige stiftelse kan vi realisere prosjektet Turmatkokker i jobb som kombinerer turmatkurs for ungdom og betalt arbeid på fritidsklubber hvor de selv får ansvar for å gjennomføre turmataktivitet for sine jevnaldrende. Høsten 2021 får de aller første turmatkokkene oppleve matlaging, mestring og friluftsliv i skjønn forening!
Read MoreGeitmyras kokkeskole i Kristiansand – sommeren 2023
I ukene 26, 27, 31 og 32 tilbyr Geitmyra Kristiansand 4-dagers gratis sommerkokkeskole for de som går på 5. - 7. trinn. Sommerkokkeskolen er fire dager fylt med matlaging og sosiale aktiviteter på matkultursenteret på Odderøya.
Read MoreMed bærekraft og sjarm på menyen – juniorkokkene fra Sagene imponerer
– Vi er opptatt av at maten skal være sunn, bærekraftig og næringsrik, da er bønner og fisk et godt valg. Juniorkokkene laget mat til og serverte over hundre gjester på bydel Sagenes frivillighets kveld.
Read MoreNå ansetter vi på Geitmyra Tønsberg – bli med på laget!
– Jeg brenner for å formidle mat til barn og unge – det er derfor jeg jobber her! Hver eneste dag får jeg lov til å gjøre det jeg mener er min drømmejobb. Kine Bekkengen jobber som prosjektsjef for Geitmyra Tønsberg. Nå søker hun etter avdelingsleder og to undervisere til det nye senteret.
Read MoreKnivregler og kutteteknikk
– Bruk en skarp kniv når du lager mat. Alltid, sier Anders Jahrmann som jobber som underviser på Geitmyra Oslo. Her lærer barna å bruke knivene riktig.
Read More– Endelig blir det matkultursenter for barn i Tønsberg!
– Her blir det kokegrop, matlaging på bål og eksotiske krydder som kom til byen for hundrevis av år siden, forteller Kine entusiastisk. Helt siden forslaget om et senter i Tønsberg kom på blokka, har hun brukt mye tid på å sette seg inn i historisk matlaging.
Read MoreEnergibarer
Kjeks og energibarer du kjøper på butikken inneholder ofte mye sukker. Lager du kjeksene selv blir de mye sunnere - og bedre! I disse kjeksene bruker vi grovt mel og naturlig søtning fra banan og kokosmelk.
Read MoreOppskrifter til Læringsrik mat i Agder
På denne siden har vi samlet alle våre oppskrifter som er utviklet spesielt for prosjektet Læringsrik mat i Agder.
Read MoreBondeomelett med potet
Dette er en av de spanske nasjonalrettene: Tortilla de patatas, eller det vi på Geitmyra kaller bondeomelett med potet og løk.
Read MorePåskefrokost – påskens høydepunkt
Påsken! Kanskje den beste ferien. Lyset er tilbake, dagene er lange, det begynner å spire og hønene legger flere egg. Lag en deilig påskefrokost. Her er våre beste oppskrifter. Med egg, selvfølgelig. Et nylagt egg har verdi som et Fabergé-egg her på Geitmyra.
Read More