Energikjeks

Kjeks og energibarer du kjøper på butikken inneholder ofte mye sukker. Lager du kjeksene selv blir de mye sunnere - og bedre! I disse kjeksene bruker vi grovt mel og naturlig søtning fra banan og kokosmelk.

Ingredienser

til ca 30 kjeks

  • 2 brune bananer

  • 6 dl havregryn

  • 2 dl byggmel (eller annet grovt mel)

  • 2 ts bakepulver

  • 3 ss nøytral olje (raps, solsikke)

  • 250 ml kokosmelk

  • 1 ½ ts kanel

  • ½ ts kardemomme

  • 2-3 ss tranebær eller rosiner (kan droppes)

Utstyr: bakebolle, gaffel, desilitermål, teskje, spiseskje, stekebrett, bakepapir

Framgangsmåte

Tid: ca 25 min voksen, ca 30 min barn

  1. Sett stekeovn på 180 grader varmluft.

  2. Mos bananene med en gaffel i bakebollen.

  3. Bland i havregryn, mel og bakepulver.

  4. Tilsett olje, kokosmelk, kanel, kardemomme og tranebær/rosiner. Bland alt godt sammen.

  5. Fordel deigen i 30 litt avlange emner på bakepapirkledd stekebrett.

  6. Stek kjeksene i 20 min. Avkjøl og nyt.

Tips: Oppbevar kjeksene i lufttett boks - de er holdbare i 4-5 dager. Ønsker du lenger holdbarhet kan kjeksene stekes sprø. Stek dem da på 160 grader i ca 60 min. Pass på mot slutten av steketiden så kjeksene ikke blir svidd. 

Prøv det! Kjeksene blir også gode med eplebiter, revet gulrot, tørka ingefær - bruk det du liker best! 

Alternativer ved intoleranser:

Gluten: Bruk glutenfri havregryn og mel.