Knekkefrø – glutenfrie knekkebrød

Det er faktisk barna i Kristiansand som har laget navnet på vårt populære knekkebrød. Og det gir mening. Det er mye frø i våre knekkebrød. Og denne oppskriften er helt uten mel.

Geitmyras glutenfrie knekkebrød

Ingredienser

til 3 stekebrett

  • 4 dl havregryn

  • 2 dl solsikkefrø

  • 2 dl sesamfrø

  • 1 dl gresskarkjerner

  • 1 1/2 dl linfrø lagt i bløt i litt vann

  • 1-2 ts salt

  • 3-4 dl vann (føl dere fram)

Framgangsmåte

  1. Bland sammen alt det tørre.

  2. Rør inn vann.

  3. La deigen svelle i 10-30 minutter.

  4. Brett/smør røren tynt ut på 3 stekebrett med bakepapir.

  5. Stek knekkebrødene på 160 grader, varmluft i 50-60 minutter. Åpne ovnsdøra en gang eller to for å slippe ut damp.

  6. Når knekkebrødene er lysebrune, harde og sprø er de ferdige.

  7. Bryt opp i biter når de er avkjølt.

 

FORSLAG: fordel røren på 3 brett. Legg et bakepapir oppå røren og stryk den utover på brettet – se video!


Rist ditt eget smør!