Knekkefrø – glutenfrie knekkebrød
Det er faktisk barna i Kristiansand som har laget navnet på vårt populære knekkebrød. Og det gir mening. Det er mye frø i våre knekkebrød. Og denne oppskriften er helt uten mel.
Ingredienser
til 3 stekebrett
4 dl havregryn
2 dl solsikkefrø
2 dl sesamfrø
1 dl gresskarkjerner
1 1/2 dl linfrø lagt i bløt i litt vann
1-2 ts salt
3-4 dl vann (føl dere fram)
Framgangsmåte
Bland sammen alt det tørre.
Rør inn vann.
La deigen svelle i 10-30 minutter.
Brett/smør røren tynt ut på 3 stekebrett med bakepapir.
Stek knekkebrødene på 160 grader, varmluft i 50-60 minutter. Åpne ovnsdøra en gang eller to for å slippe ut damp.
Når knekkebrødene er lysebrune, harde og sprø er de ferdige.
Bryt opp i biter når de er avkjølt.
FORSLAG: fordel røren på 3 brett. Legg et bakepapir oppå røren og stryk den utover på brettet – se video!