Is-i-pose – kult triks for varme sommerdager!

Is-i-pose – kult triks for varme sommerdager!

Denne måten å lage iskrem på helt uten å bruke maskiner er blitt kjempepopulær. Det kule med denne metoden er at vi bruker salt og isbiter i et interessant fysikkeksperiment: Når saltet får isbitene til å tine kjempefort, overføres varmeenergien fra kremblandingen til vannet som smelter. Det gjør at kremblandingen blir iskald på bare noen få minutter.

Read More
Smak Odderøya i sommer

Smak Odderøya i sommer

Er dere i Kristiansand i sommer? Hva med en smakstur på Odderøya? Her finnes det kjempemasse godt å smake på. Det er kult og nyttig å lære seg hvilke ville vekster som kan spises. Vi har plukket ut våre vårfavoritter. Disse er lette å kjenne igjen og gode på smak. Se hva dere kan finne og last ned smakskartet her.

Read More
Matlaging er naturfag i praksis

Matlaging er naturfag i praksis

Selv i den enkleste og vanligste matlagingen skjer det kompliserte biologiske, fysiske og kjemiske prosesser. Tenk bare på brøddeigen: Mikrobiologi som bakterier og gjærsopper – sammen med enzymene i melet – setter i gang reaksjoner du vil kjenne igjen fra naturfagundervisningen på skolen.

Read More
Matglede på Geitmyra!

Matglede på Geitmyra!

Hvordan hadde skolelivet vært om du hadde hatt mat- og helseundervisning over hele timeplanen din? Skolekjøkkenet rommer nemlig alle fagene:biologi, kjemi, fysikk, matte, kultur-, samfunns- og livssynsfag, språk, historie og mer. Her kan vi kombinere teori og praksis, lære mye som er matnyttig for voksenlivet, og samtidig ha det gøy sammen med de andre!

Read More
2021 på Geitmyra

Geitmyras årsrapport 2021

Geitmyra 10 år, Barnas aller beste kokebok, valgflesk, skoleundervisning, dyrking, smaking og matkurs for store og små - men flest små. Ta en titt på alt det morsomme, lærerike og smakfulle vi gjorde på våre sentre i 2021.

Read More
Tidlig matglede – lær å lage babymat som er smakfull og næringsrik

Tidlig matglede – lær å lage babymat som er smakfull og næringsrik

Det er ikke vanskelig å lage babymaten selv. Det viktigste er å få barna til å bli glade i mat og at de er en naturlig del av familiemåltidene. Tidlig matglede er et supert kurs – både til deg som vil prøve selv eller som gave til nybakte foreldre. Det er en verdifull gave å lære barna å spise god mat som gjør dem godt.

Read More
Det er mye omsorg i en skål med varm suppe

Det er mye omsorg i en skål med varm suppe

Hver lørdag står russere og ukrainere sammen på kjøkkenet på Geitmyra for å lage den ukrainske rødbetsuppen borsjtsj til ukraninske flyktninger. – Vi lager og serverer hjemmelaget mat til de som trenger og savner det mest, forteller Vladislav Kazanskiy som startet Suppe(r)kraft, etter inspirasjon og oppfordring fra to ukrainere i Norge.

Read More
ArtikkelMona Eksamarbeid
Fisk i pakke

Fisk i pakke

Dette er en veldig populær oppskrift på Geitmyra: både enkel å lage og med masse smak, siden alt som er i pakka, gir smak til fisken, og omvendt. Ofte en favoritt for dem som ikke er så glad i fisk ellers. Om du vil, kan du gjøre pakka ferdig hjemme på kjøkkenet, og så varme den opp ved bålet eller på grillen og spise den ute i det fri.

Read More