Du er kjøkkensjefen!

Det gjelder samme slags regler for matlaging som for sjakk, fotball og dansing: Du må øve for å bli god. Og skal du gidde å øve på matlaging, må du ha det bra underveis og lage noe du liker å spise. Vi gir deg fire råd for å bli matspesialisten i vennekretsen.

1

Finn dine spesielle favorittoppskrifter, og bruk dem ofte! 

2

Prøv å skjønne hva det er som skjer med råvarene under matlagingen. 

3

Prøv deg fram med varianter, ingredienser og smaker, så du skjønner hvordan matlagingen fungerer – og hva du selv liker aller best. 

4

Det er helt greit at resultatet ikke alltid blir det samme: Det er variasjonene som gjør hjemmelagd mat spennende, kul og lærerik.

Kjøkkenet er ditt eget laboratorium! (Men husk å rydde skikkelig opp etter deg.)

Tipsene er hentet fra Barnas aller beste kokebok – 80 favoritter fra Geitmyra.