Is-i-pose – kult triks for varme sommerdager!

Denne måten å lage iskrem på helt uten å bruke maskiner er blitt kjempepopulær. Det kule med denne metoden er at vi bruker salt og isbiter i et interessant fysikkeksperiment: Når saltet får isbitene til å tine kjempefort, overføres varmeenergien fra kremblandingen til vannet som smelter. Det gjør at kremblandingen blir iskald på bare noen få minutter.

Du trenger (2 posjoner)

1 dl melk

1 dl fløte

2–3 ss sukker

2 ss ferske bær,

grovhakket

ev. 2 ss syltetøy

1 dl salt

Sånn gjør du

Hell melk, fløte, sukker og bær i den ene posen. Trykk ut luften som er til overs i posen, og steng den godt, det er viktig at den er helt tett.

Ha isbiter i den andre posen, gjerne så mye at bunnen av posen er godt dekket. Legg så posen med iskremrøre oppi posen med isbiter, og fyll oppi med mer isbiter på toppen. Ha i saltet, og lukk lynlåsen godt.

Rist posene godt i 5 minutter. Kna isposen inni, men ikke så voldsomt at den sprekker, selvfølgelig. Posen blir veldig kald, så det er lurt å pakke den inn med kjøkkenhåndkle.

Pakk ut den indre posen forsiktig. Iskremrøra vil nå ha blitt ganske fryst og iskremete. Åpne posen og spis med én gang.