Hirsegrøt med kokosmelk

Hirsegrøt toppet med aprikosmos.

Hirsegrøt er en grøt som lett kan varieres i konsistens, og smakes til med ulike toppinger. Hirse er naturlig glutenfri og rik på jern. En grøt som passer hele familien – også for de aller minste!

 

Ingredienser

(8 små smaker, eller 2 porsjoner)

  • 1 dl hirsegryn

  • 6 dl vann

  • 1 dl kokosmelk

  • 1 ss smør, nøytral olje eller kokoksolje

 

Tips: Bruker du hirseflak vil de koke raskere, reduser vannmengden til 4 dl.

Tidlig matglede: Denne oppskriften passer også som babymat.

 

Framgangsmåte

  1. Skyll hirsekornene i kaldt vann.

  2. Ha kornene i en kjele sammen med vann og kok opp. Rør jevnlig og la det småkoke i ca 20 minutter. Det meste av vannet skal kokes inn.

  3. Tilsett kokosmelk og ev smak (kardemomme, anis, kanel) og gi grøten at oppkok. Rør inn smør. Er grøten tykk tilsett litt mer kokosmelk.