Hirsegrøt med kokosmelk
Hirsegrøt er en grøt som lett kan varieres i konsistens, og smakes til med ulike toppinger. Hirse er naturlig glutenfri og rik på jern. En grøt som passer hele familien – også for de aller minste!
Ingredienser
(8 små smaker, eller 2 porsjoner)
1 dl hirsegryn
6 dl vann
1 dl kokosmelk
1 ss smør, nøytral olje eller kokoksolje
Tips: Bruker du hirseflak vil de koke raskere, reduser vannmengden til 4 dl.
Tidlig matglede: Denne oppskriften passer også som babymat.
Framgangsmåte
Skyll hirsekornene i kaldt vann.
Ha kornene i en kjele sammen med vann og kok opp. Rør jevnlig og la det småkoke i ca 20 minutter. Det meste av vannet skal kokes inn.
Tilsett kokosmelk og ev smak (kardemomme, anis, kanel) og gi grøten at oppkok. Rør inn smør. Er grøten tykk tilsett litt mer kokosmelk.