Blåskjell dampet i eplejuice
Det finnes utallige oppskrifter på blåskjell. Prøv denne med eplejuice og eplesidereddik. Supergodt!
Read MoreDet finnes utallige oppskrifter på blåskjell. Prøv denne med eplejuice og eplesidereddik. Supergodt!
Read MoreSpiselige blomster er ikke bare nydelig og godt, de er også rike på næringsstoffer og antioksidanter. Bruk dem i salaten, på kaken, i suppen, i teen, i isbitene – ja, bruk dem til alt!
Read More– Vi gleder oss til å få besøk av mange barn, sier Kine Bekkengen. I hele sommer blir det mat- og dyrkeaktiviteter. Og juniorgartnerne og -kokkene våre er på jobb hele sommeren. Velkommen inn!
Read MoreDe rundt 40 gjestene som tok turen til Geitmyra Ringsaker på lørdag var mektig imponert over hva de unge juniorkokkene hadde fått til.
Read MoreSommerskole er lek og moro – og god mat. – Men vi sniker inn en hel del kunnskap. Temaet for sommerskolen er smak havet.
Read More– Vi begynner med 5000 porsjoner, men jeg tipper vi må doble leveringen, sier Kine Bekkengen. Juniorkokkene fra Geitmyra bytter ut matte og naturfag med matlaging, salg og servering. Mange har sin aller første sommerjobb på festivalen.
Read More– Dette er så gøy, jeg vil ikke at det skal ta slutt, smiler Astrid (9) mens hun serverer hjemmelagde fiskepinner. Hun og resten av matagentene strålte av stolthet da de viste frem sine kokkekunster.
Read More– Endelig kan vi ta i mot mange barn og ungdom i denne oasen! Søndag var det klart for nabolagsinnrykk i Geitmyras nye besøksdrivhus.
Read More– Dette er helt crazy! Geitmyras juniorkokk, William Wiland, er starstrucked når han skal stå på kjøkkenet sammen med en av verdens beste kokker, Gaggan Anand.
Read MorePlanlegger du å gå pilegrimsferd langs Tunsbergleden i år? Da er Geitmyra Tønsberg på Løkken et sted du går innom.
Read MoreSquash kommer i mange forskjellige former, størrelser og farger. De to hovedtypene er sommer- og vintersquash.
Read More– Jeg var litt nervøs dra klokka var 12 og det bøttregna. Men et kvarter senere strømmet det på og det ble en helt fantastisk dag, sier Helene Isaksen, daglig leder for Geitmyra Kristiansand.
Read MoreDaglig leder for Geitmyra Ringsaker er entusiastisk.– Vi utvider Geitmyra-familien med en gartner, en prosjektkoordinator, en underviser og en matformidler. Med flere krefter på laget, får vi styrket de aktivitetene vi allerede har, samt at vi får muligheten til å skape nye prosjekter der vi kan ta med enda flere barn og ungdom på mat- og dyrkeaktiviteter, sier Inger-Marie Lupton.
Read MoreHvitløk er egentlig en lilje! Og et av verdens mest brukte krydder. Den har vært brukt i tusenvis av år både som mat og medisin.
Read More– Mat er identitet. Mat er kultur. Mat er historie. I strålende solskinn åpnet Kine Bekkengen Mathistorisk fagforum på Geitmyra Tønsberg. Rundt gryta med en saus av ringe verdi står det arkeologer og forskere fra hele landet.
Read MoreBorkedalen skole utvider Læringsrikmat-prosjektet til også å inkludere dyrkeaktiviteter for barna på SFO. Med hjelp fra Geitmyra Kristiansand får de nye læringsaktiviteter, samtidig som de forbedrer mattilbudet og øker matgleden og kunnskapen til elevene.
Read More– Det er så mye godt vi har laget, jeg har egentlig likt alt, forteller Sofie (11). Sofie er én av 10 elever som deltar på Geitmyras Etter skoletid-tilbud i Kristiansand - en sosial møteplass for elever på 6.trinn, med fokus på matlaging og hyggelig samvær.
Read MoreAhmed er 17 år og er nyutdannet juniorkokk. Seks kurskvelder har han vært på kokkekurs på Geitmyra og lært å lage sunn og god mat fra bunnen av.
Read More– Jeg skulle ønske dette fantes da jeg var ung, sier Pia Sundnes. Hun jobber med kommunikasjon på Geitmyra og i dag er hun på plass for å dekke Morgendagens mat – en inspirasjonsdag for morgendagens matprodusenter.
Read MoreHar du tenkt på at mange av vekstene vi tenker på som ugress, egentlig er spiselige? Mange av de ville vekstene er gode å spise. Noen vekster er giftige. Når du plukker ville vekster er det viktig å være helt sikker på hva det er før du spiser.
Read More