Juniorkokkene leverte på Gründerfest på Holmlia
Juniorkokkene leverte på gründerfest
– De leverte ikke. De overleverte! Været hadde akkurat skrudd seg opp noen grader da Impact Startups gründerfest gikk av stabelen på Holmlia senter 30. april. Juniorkokkene fra Geitmyra sto klare med confitert kveite, asiatisk salat med kylling og bakte rødbeter med chevrekrem til overbegeistrede deltakere.
Read More
Solsikke – hagens solstråle
Solsikke – hagens egen solstråle
Det finnes over 100 arter i solsikkefamilien som igjen tilhører kurvplantefamilien. Opprinnelig kommer de fra Nord-Amerika og den arten vi dyrker her, stammer fra Mexico. Den trives best med full sol og varm temperatur og krever mye vann og næring.
Read More
Inspirasjonskurs, matglede og frivillighet
Inspirasjonskurs, matglede og frivillighet
Kreativitet, bærekraft og overskuddsmat var hovedingrediensene da frivillige fra 14 organisasjoner deltok på kokkekurs med Geitmyra Tønsberg og Matsentralen Vestfold/Telemark. Kurset er et samarbeid med intensjon om å minske matsvinn og øke matgleden.
Read More
Grønnsakslasagne
Grønnsakslasagne
En smakfull og digg lasagne! Fin måte å bruke opp grønnsaker som er på «hell».
Read More
Gjev miljøpris til Geitmyra Ringsaker
Gjev miljøpris til Geitmyra Ringsaker
– Å få denne prisen av Ringsaker kommune er en enorm anerkjennelse av det arbeidet vi gjør hver dag og den motiverer oss til å jobbe enda hardere, sier daglig leder, Inger-Marie Lupton.
Read More
Hvem skal lage maten vår i framtida?
Hvem skal lage maten vår i framtida?
Hvem skal bake brødene våre, beine ut bogen, dyrke maten, kverne kornet, lage pølsene, dekke bordet og flambere i framtida? Sammen med Utdanningsetaten, Restaurant og matfaglinja på Etterstad VGS og Lærlingekompaniet inviterer Geitmyra matkultursenter til inspirasjonsdager for å vise ulike yrkesvalg og karrieremuligheter.
Read More
Norges viktigste kokkejobb
Norges viktigste kokkejobb
Geitmyras Juniorkokker AS er den nye satsingen til Geitmyra matkultursenter. Her lærer vi ungdom i alderen 14-18 år å lage mat, og gir dem deres første jobb. Nå søker vi en entusiastisk og erfaren kjøkkensjef til å inspirere og lære ungdom å lage mat, og som kan ta ungdommens matlaging til neste nivå.
Read More
Juniorkokkene imponerer igjen!
Juniorkokkene imponerer igjen!
– Dette har jeg gledet meg til siden i fjor! Det er frivillighetsfest for Bydel Sagene og køen foran matstasjonen er lang. Mange av gjestene gleder seg til maten. For tredje år på rad er det juniorkokkene fra Sagene og Geitmyra som står for menyen, matlagingen og serveringen.
Read More
Matnyttig frivillighet – Matsentralen Vestfold og Telemark og Geitmyra Tønsberg
Matnyttig frivillighet
– Vi opplever at frivillige ønsker seg mer kunnskap om mat og praktisk matlaging. Det er allerede store sosiale forskjeller i helse og kosthold, sier daglig leder ved Geitmyra Tønsberg, Bente Bugge-Ellingsen.
Read More
Kunnskapsministeren på besøk: Spiselig matte, naturfag og språk
Kunnskapsministeren på besøk: Spiselig matte, naturfag og språk
– Vi fikk servert posesuppe i mat og helse, sier Jacob. – Sa du fra til læreren? spør kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun. – Nei, men jeg sier det til deg! Det er god stemning når barna på Geitmyra Kristiansand loser kunnskapsministeren gjennom læringsløypa der tverrfaglig undervisning står på blokka.
Read More
Grønnkålen – en ekte hverdagshelt
Grønnkålen – en ekte hverdagshelt
Grønnkålen har vært dyrket i flere tusen år. I de siste årene har den seilt opp som en supergrønnsak – full av viktige næringsstoffer.
Read More
Sellerirot – hjerterota
Sellerirot – hjerterota
Sellerirot er fest og hverdag på én og samme tid. Den er fantastisk i rotmosen til søndagsmiddagen og i tirsdagssuppa.
Read More
Utplanting – gode råd
Utplanting – gode råd
Når våren kommer og dagene blir lengre, klør det i fingrene etter å komme i gang med hagesesongen. Men når er det egentlig trygt å plante ut?
Read More
Ville vekster – spiselige skatter
Ville vekster – spiselige skatter
Har du noen gang tenkt over at mye av det vi kaller ugress, faktisk kan spises? I byen vokser det spiselige ville vekster nesten overalt – i veikanten, mellom asfaltsprekkene, på balkonger, i hager og i parker.
Read More
Prikling – gi småplantene plass til å vokse
Prikling – gi småplantene plass
Prikling er enkelt forklart å gi små planter mer plass. Når frøplantene har fått ett til to sett med ekte blader, er det på tide å flytte dem over i større potter. De første bladene som spirer kalles frøblader, og disse ser ofte annerledes ut enn de varige bladene som kommer etterpå.
Read More
Forkultivering
Forkultivering
Noen planter krever lengre vekstsesong enn hva våren og sommeren her oppe i nord kan tilby. Vi kan forlenge sesongen ved å så plantene inne for at de skal rekke å bli klare innen frosten på høsten. Dette kalles forkultivering.
Read More
Kjøp frøene som gjør at du lykkes
Kjøp frøene som gjør at du lykkes
Frø er ferskvare, til en viss grad og du bør derfor ha ferske frø til en ny dyrkesesong. Spiredyktigheten til frøet vil synke ved lagring, så om du skal lagre frø, holder de seg best i mørkt, tørt og kaldt klima. Her er forslag til nettbutikker som selger frø.
Read More
Det perfekte egget
Det perfekte egget!
– Hæ! Er det en verdensdag for egg også? Martin (13) tror ikke sine egne ører. Tidligere har vi vært gjennom belgfruktdagen, vegetardagen og gulrotdagen. Han lurer på hvorfor det ikke finnes en egen dag for surt godteri, sliders eller en saftig biff. Det gjør det sikkert, men jeg har ikke tenkt til å fortelle ham om det. Vi kan heller snakke litt om eggets fortreffelighet.
Read More
Brød á la Kolbjørn
Brød á la Kolbjørn
Hva er 70% av 400? Dette er en brødbakerteknikk som ikke krever oppskrift. Ekte bakere bruker ikke litermål. De veier råvarene. Til dette brødet bruker vi 400 gram mel og 70% hydrasjon. Ja, det tar litt tid. Men så blir det helt vilt bra!
Read More
– Utrolig kjekt å servere vår mat til så mange flotte barn! Restaurant Under feat. juniorkokkene fra Geitmyra
Juniorkokkene feat. restaurant Under
– Har dere booka bord? Juniorkokken Benjamin ser opp på gjengen som har stilt seg i kø. Alt er i orden og barna blir vist inn i restauranten. På menyen står det kaldrøyka sei fra Kristiansand og breiflabbhalv med blomkål, selleripuré, brokkolini og sellerirotsmørsaus.
Read More