Nabolagstreff i besøksdrivhuset

Geitmyras nye juniorgartnere

– Endelig kan vi ta i mot mange barn og ungdom i denne oasen! Søndag var det klart for nabolagsinnrykk i Geitmyras nye besøksdrivhus.

Under søndagens arrangement var det Geitmyras nye juniorgartnere som sto for mye av formidlingen. Til de 12 stillingene vi lyste ut, fikk vi over 100 søkere. – Det viser at ungdom både kan og vil jobbe. Det var en vanskelig prosess å velge blant de over 100 søknadene som kom inn. Vi har veldig god erfaring med å bruke ungdom som formidlere til barn, forteller Renate Fuglseth, daglig leder for Geitmyra Oslo. – Jeg tror vi snart har Norges yngste arbeidsstokk.

I drivhuset skal det bugne av barn, undring, kunnskap, smaker, liv, mat, rare lukter og spennende opplevelser.

– Nå kan vi utvide dyrkesesongen og få inn mange flere barn i skolehagen. Vi ønsker at drivhuset skal bli et nytt møtested i bydelen og et lavterskeltilbud for barn, ungdom og barnefamilier gjennom matlagingskurs, dyrkekurs og åpne publikumsarrangementer, fortsetter Renate. 

Sup(p)erkraft lagde suppe til alle!

Vi fyller opp huset med sultne og nysgjerrige barn, spiselige og magiske vekster, dyrkekurs, leksehjelp, bydelsmiddager, juniorkokker i jobb, juniorgartnere i jobb, spiselig naturfag og plantesafari – for å nevne noe. Det er et hus som inspirerer til lek og læring og er en grønn og sosial møteplass med et mangfold av aktiviteter. En møteplass som har betydning for folkehelse, medvirkning, inkludering, nyskaping og mestring. Det er en destinasjon for familieutflukten – et sted for å dele dyrke- og matopplevelser.

– Det blir aktiviteter gjennom hele sommeren, lover Renate.

Mange spennende ting for nese og gane

Vi ønsker at besøksdrivhuset i Geitmyra skolehage skal fylles med spiselige og læringsrike aktiviteter fra morgen til kveld. Representerer du frivilligheten, sosiale entreprenører og lag- og foreninger i nabolaget og trenger du et sted å gjennomføre grønne og smakfulle aktiviteter for barn og unge? Da vil vi gjerne høre fra deg.

Ta kontakt med: renate@geitmyra.no