Glatt kyllingsuppe med grønnsaker
En tykk og deilig suppe for hele familien. Denne suppen er et komplett måltid, med kylling, poteter og masse grønnsaker.
Read MoreEn tykk og deilig suppe for hele familien. Denne suppen er et komplett måltid, med kylling, poteter og masse grønnsaker.
Read MoreRå grønnsaker er sunt, smakfullt og gir magen litt mer å jobbe med. Det er det fint å prøve råkost når man er over den første matintroduksjonsfasen.
Read MoreDenne puréen kan lett gjøres til en suppe ved å ha i kokosmelk eller kraft. Den kan også være et deilig tilbehør til familiemiddagen. Mosen kan varieres med hvitløk, chili eller kanel.
Read MoreQuinoa er frø fra en søramerikansk vekst som er i slekt med spinat og rødbeter. Frøene inneholder ikke gluten, men er rike på næringsstoffer og mineraler.
Read MoreNår gommene klør ved tannfrembrudd kan det være lindrende å gnage på noe hardt. Disse harde kakene er fine for babyer som er store nok til å sitte selv, kan holde maten selv og føre den til munnen.
Read MoreSei er bærekraftig og godt, og denne retten gir rom for råvarenes smaker uten behov for verken salt eller andre kryddere.
Read MorePizza er vel egentlig bare et flatt brød med noe godt på toppen? Men vi må knekke en kode: Hvordan lage en tynn og sprø pizzadeig på en enkel måte, men uten å bruke en blande- og eltemaskin? Det er ikke vanskelig, se her.
Read MoreMakrell er selve smaken av sommer på sørlandet. Vi synes den er best på den tradisjonelle måten, med kokte nypoteter, rømme og agurksalat. Makrellen får en ekstra piff om den toppes med nyplukkede gjøksyreblader - syrlig og friskt balanserer smaken av den fete makrellen.
Read MoreDeilig suppe med hjemmelaget knekkebrød! Tilsett masse grønnsaker og tomat, eller en skvett fløte. Variasjonsmulighetene er uendelige.
Read MoreGod, fersk fisk blir enda bedre med friske urter. All fisk kan stekes, og urter kan du nesten ikke bruke for mye av. Noen urter passer bedre til fisk enn andre, så her må du prøve deg frem og finne din favoritt.
Read MoreMen det er godt. Og sant. Gjær er levende sopp. Den trenger mat, vann og oksygen for å leve. I en deig får den stivelsen fra melet. Gjæret puster ut gass og gassen gjør at deigen hever seg. Det beste og saftigste brødet får vi ved å bruke lite gjær og heller la deigen få ekstra tid til å heve. En deig som står lenge, trenger mindre arbeid i form av knaing og elting.
Read MoreKlippfisk har vi eksportert siden 1400-tallet, men det var ikke før på 1800-tallet spanske sjømenn og handelsfolk introduserte oss for retten vi i Norge kaller bacalao. Og en stor takk skal spanjolene ha! Salt fisk, kokt sammen med søte tomater, løk, grillet paprika, chili og potet smaker himmelsk.
Read MorePhở [uttales fuh] er nasjonalretten i Vietnam. En smakfull, aromatisk og næringsrik buljongsuppe med risnudler og grønnsaker.
Read MoreHavregrøt er en snarkokt grøt som kan smaksettes i et utall av retninger. Her har vi tilsatt kokosmasse som både gir mye smak, og god metthet da kokos inneholder mye fett og mye fiber.
Read MoreKokosmelk, soya og ingefær gir en herlig smakfull rett. Når alt tilberedes i samme form er det også en enkel måte å servere fisk på. Potetene i bunnen har en velkjent smak og tekstur og råkosten på toppen gjør retten frisk og fargerik.
Read MorePå Geitmyra digger vi de klassiske sørlandske med ingefær, revet muskatnøtt og urter fra kjøkkenhagen.
Read MoreDette er en ekte Geitmyra-spesialitet: Vi har utviklet vår helt egen morsomme måte å lage klippfisk på. Du kan også bruke vanlig fersk fisk i denne gratengen, i stedet for klippfisk.
Read MoreGulroten kommer fra Afghanistan og er en viktig kulturplante over hele verden. Den kan brukes i utallige ulike retter da den er like god å spise både rå, kokt eller bakt i ovn, og brukes derfor i alt fra supper til kaker.
Read MoreTomatsuppe er en av de enkleste suppene du kan lage – og en av beste! Trikset i oppskriften her er at vi bruker litt soltørket tomat. De har fått ligge og tørke ute i sola til de er rynkete og mørkerøde.
Read MoreDenne måten å lage iskrem på helt uten å bruke maskiner er blitt kjempepopulær. Det kule med denne metoden er at vi bruker salt og isbiter i et interessant fysikkeksperiment: Når saltet får isbitene til å tine kjempefort, overføres varmeenergien fra kremblandingen til vannet som smelter. Det gjør at kremblandingen blir iskald på bare noen få minutter.
Read More