Frisk og saftig råkost

Rå grønnsaker er sunt, smakfullt og gir magen litt mer å jobbe med. Det er det fint å prøve råkost når man er over den første matintroduksjonsfasen. Rå, harde grønnsaker og frukt kan være tryggere å gi i revet form enn som større biter.

Fennikel, appelsin, agurk og gulrot på et fat.

Ingredienser

til 12 små prosjoner eller som tilbehør til en familie på fire

  • 1 eple

  • 1 gulrot

  • ¼ agurk

  • ½ fennikel

  • ½ appelsin

  • 1 ss olje

Framgangsmåte

  1. Vask grønnsakene og frukten. Skrell eplet og agurken.

  2. Riv eple, gulrot, agurk og fennikel på den fineste delen av råkostjernet og bland alt sammen.

  3. Press saften av den halve appelsinen over salaten. Drypp over olje.

 

Denne oppskriften er fra babymatkurset - Tidlig matglede. Mat er til for å deles, og det er viktig at måltidene blir til fin fellestid. Små barn setter like stor pris på variasjon og kontraster i farge, smak og konsistens som voksne. I dette heftet finner du oppskrifter som er god spedbarnsmat og god familiemat.