Kunsten å sylte

Kunsten å sylte

Hva med å gi bort bærekraftige, vakre og smakfulle glass?  Glass med rubinrøde rødbeter, sukkertøyfargede polkabeter, solgule blomkålbuketter og smaragdgrønne agurker. Gaver som gleder både øyet og ganen.

Read More
Mona Ekkunsten å sylte
Tacoaften med Jonas Gahr Støre

Tacoaften med Jonas Gahr Støre

– Hvorfor er mat- og helseundervisningen på skolen så dårlig, Jonas? spør William Wiland (17) fra Sagene når statsminister Jonas Gahr Støre besøker Geitmyra Juniorkokker i Mathallen. Sammen med ungdommene lager han taco mens de snakker om mestring, det å tjene egne penger og om samarbeid og vennskap mellom ungdom fra hele byen.

Read More
Hjemmelaget tacokrydder

Hjemmelaget tacokrydder

Tacoens kjennetegn er lukten og smaken av krydderet. Denne oppskriften er et godt utgangspunkt for å lage din egen blanding – prøv deg fram med mengdene, eller suppler med andre krydder som fennikelfrø eller kanskje et lite dryss kanel for å utvikle din egen magiske mikstur!

Read More
Høsttacofest på Geitmyra

Høsttacofest på Geitmyra

Visste du at taco kan spores helt tilbake til aztekernes tid i Mexico? De brukte maistortillaer til å pakke inn mat som folk hadde med seg som niste – en slags ur-taco! Taco kom for første gang til Norge i 1965, men det var ikke før på 1990-tallet at det virkelig begynte å bli populært i norske hjem.

Read More
Mona Ekhøsttacofest, oslo
Gresskar – det oransje gullet

Gresskar – det oransje gullet

– 80 kroner for en kaffe med melk og gresskar? Jeg så vantro på min datter. – Det der kan vi lage for 8 kroner, sa jeg skråsikkert. For hvor vanskelig kan det være?

Read More
Mona Ek