Michelin-kokker og Geitmyra-ungdom åpner restaurant i Mathallen
Michelin-kokker og Geitmyra-ungdom åpner restaurant i Mathallen
Det skorter ikke på ambisjoner når Geitmyra matkultursenter for barn tar ungdomssatsingen til nye høyder. Nå blir to Michelin-kokker en del av teamet som skal forme framtidas mattalenter.
Read More
Ungdom serverte matglede til de minste
Ungdom serverte matglede til de minste
– Det er utrolig inspirerende å se hva våre juniorkoker og -gartnere får til, utbryter en entusiastisk Eivind Løvdal, daglig leder for Geitmyra matkultursenter for barn. Søndag ble en minneverdig dag da 25 ungdommer i alderen 13-17 år forvandlet Geitmyra gård til en fargesprakende matfestival for barnefamilier.
Read More
20 000 timer med matglede på ett år! Geitmyra Tønsberg fyller år.
20 000 timer med matglede på ett år!
– Vi har nådd ut til et forbløffende antall barn og ungdom på kort tid, sier en entusiastisk Bente Bugge-Erlingsen, leder av Geitmyra Tønsberg som nå fyller 1 år.
Read More
Matbonanza på Geitmyra Kristiansand i høstferien
Matbonanza på Geitmyra Kristiansand i høstferien
Hva er den beste måten å tilbringe høstferien på? Jo, ved å lage – og spise – fantastisk god mat sammen med andre ungdommer! Vi tar deg med på en kulinarisk reise rundt i verden, men med fokus på norske råvarer i sesong. Sjekk ut menyen vår og meld deg på!
Read More
Flatbrød med spelt
Flatbrød med spelt
Flatbrød med spelt er tradisjonsbakst uten gjær, kjevlet tynt, og stekt på takke. Passer ypperlig til spekemat til jul, eller til suppe og gryter året rundt. Denne oppskriften er fra Opplysningskontoret for brød og korn.
Read More
Historiske byggmelslefser
Historiske byggmelslefser
Bygg er en av kornsorter vi dyrker mest av i Norge, faktisk har vi dyrket det siden jernalderen. Byggrynslapper smaker kjempegodt og gir energi som varer lenge. Servér med eplesyltetøy, blåbær eller det du liker av topping.
Read More
Oppskrifter fra Barnas høstfest
Oppskrifter fra Barnas høstfest
Forskjellige typer flate brød og chili sin carne er noen av rettene på Barnas høstfest på Geitmyra. Vil du prøve å lage noe hjemme? Oppskriftene finner du her.
Read More
Åpen gård på Geitmyra
Åpen gård
Noe av det hyggeligste vi gjør på Geitmyra er å arrangere åpne familiedager! Da samler vi det vi kan av frivillige til å lage et svært arrangement som er åpent og gratis for alle.
Read More
AKS i ferien
AKS i ferien
Hver dag gjennom høst- og vinterferien kommer det grupper fra Aktivitetsskolene i Oslo til Geitmyra for å utforske, leke og lære. Vi henter inspirasjon fra våre undervisningsopplegg, men bruker enda mer tid på lek, aktivitet og på å prøve nye, spennende smaker.
Read More
Besøk Geitmyra besøksdrivhus på OPEN HOUSE OSLO
Besøk Geitmyra besøksdrivhus på OPEN HOUSE OSLO
Helgen 21. og 22. september er det igjen duket for Open House Oslo. Opplev Oslos fineste arkitektur; det være seg bygninger, interiør, hager, parker og uterom. Søndag kan du møte arkitektene og entreprenørene i drivhuset vårt.
Read More
Barnehage
Barnehagekurs
Å få inn matglede tidlig er viktig – og også det å oppleve hvor maten kommer fra. Mat er et viktig og nyttig verktøy i en helhetlig tilnærming til barnas utvikling, slik rammeplanen beskriver.
Read More
Barnas høstfest på Geitmyra
Velkommen til barnas høstfest!
Søndag 22. september inviterer juniorkokkene og -gartnerne til høstfest på Geitmyra gård og i Geitmyra besøksdrivhus. Vi gleder oss til å ta i mot små og store!
Read More
Juniorkokkene på plass på Fæbrikstad
Juniorkokkene lager mat til Fæbrikstad
– Som menyen på et bikertreff, skrev Dagbladet om Fæbrikstads matservering i fjor. I år blir det andre boller og Geitmyras juniorkokker er noen av dem som skal stå for matserveringen denne helgen.
Read More
Focaccia
Focaccia
I denne oppskriften lar vi deigen langtidsheve i kjøleskapet over natten, med det reduserer vi gjærsmaken og bedrer næringsopptaket. Pynt med salt, urter og grønnsaker som du liker, bruk kreativiteten.
Read More
Geitmyra på Dyrsku’n: Gratis kokkekurs for ungdom!
Geitmyra på Dyrsku’n: Gratis kokkekurs for ungdom!
– Taco med norske tradisjonsoster, masse deilig tilbehør og tilslørte bondepiker a la Dyrsku´n er noe av det vi skal lage, sier Bente Bugge-Erlingsen fra Geitmyra Tønsberg.
Read More
Bli frivillig på Geitmyra
Bli frivillig på Geitmyra
Å være frivillig på våre arrangementer er perfekt for deg som liker å jobbe med barn, som vil lære mer om Geitmyra-metoden, om matkultur og dyrking.
Read More
Bedre mat på SFO med Læringsrik mat
Bedre mat på SFO med Læringsrik mat
– Jeg føler virkelig at vi har fått alt vi trenger, og mer, for å fortsette, svarer en SFO-ansatt i Agder når Universitetet i Agder evaluerer prosjektet Læringsrik mat på SFO.
Read More
Saltristede nøtter og frø
Saltristede nøtter og frø
Her har du en fantastisk topping som går til det meste! Bruk den på grøt, i salat, i supper eller spis som snack.
Read More
Er du ingrediensen vi mangler? Nå kan du bli verdens viktigste Juniorkokk!
Er du ingrediensen vi mangler? Jobb som juniorkokk
Har du lyst til å prøve deg på et proft kjøkken i Mathallen, lage mat til små og store eventer og finne ut om kokkeyrket passer for deg? Da kan Verdens viktigste juniorkokk være jobben du er ute etter.
Read More
– Sammen gir vi neste generasjons kokker verdens beste start på arbeidslivet
– Sammen gir vi neste generasjons kokker verdens beste start på arbeidslivet
Geitmyra-stiftelsen og OsloKollega inngår et nytt samarbeid for å gi unge, matinteresserte mennesker uten arbeidserfaring en best mulig start på arbeidslivet.
Read More