Geitmyras adventsfrokost

Topping til grøt

Advent med deilige smaker!

Adventstid. Denne fine ventetida. Sett av tid til å lage – og spise – en deilig adventsfrokost. Ta med barna på forberedelsene og inviter gjerne inn naboen. 

Nybakt brød, sprøtt knekkebrød med hjemmerista smør. Yoghurt, kremost og prim. Alt dette kan dere lage selv! Her er våre beste oppskrifter! 

Hjemmebakt brød og knekkebrød er enklere enn dere tror!

Sild hører julen til, og hjemmelaget smaker best! Her har dere et par varianter å velge mellom! 

Julesild

Egg i skjærskilden. Det høres skummelt ut, men er ikke annet en en knallgod panne med egg kokt i en smakfull tomatsaus!

Hjemmerista smør! En av favorittaktivitetene til de minste barna som besøker oss. Å se at fløten endrer form og blir til deilig, mykt smør. Hjemmelaget smør er enda bedre. I denne videoen lærer dere hvordan dere kan riste deres eget smør. 

Granola med banan. Granola er knasende godt, hjemmelaget granola er enda bedre. Denne oppskrift er perfekt hvis dere har noen brune bananer til overs, de gir en naturlig sødme og god smak til granolaen. God med melk, yoghurt, eller som snack. 

Hjemmelaget majones er så mye bedre enn den dere får kjøpt i butikken. Og det er ikke så umulig som det høres ut! 

Topping til grøten. Alle toppingene kan lages i store porsjoner, de tåler å fryses eller lang oppbevaring i lufttett boks. Dette er smaker som hele familien liker, og som passer like godt på yoghurten som på grøten, frokost eller kvelds.

Hjemmelaget yoghurt, som kan bli til hjemmelaget kremost. Og av mysen lager dere prim

Fargerikt pålegg! Grønne erter på brødskiva? Prøv – det er kjempegodt! Her har vi tre typer smørepålegg som også passer godt som dipp.

Bananlapper er en suksess – hos små og store! 

Smoothie! Alle elsker en frisk smoothie! Her får dere tre fargerike oppskrifter. 


God adventstid!

Oppskrifter, ArtikkelMona Ekjul