– Det skal være sånn at ingen vil gå hjem! Geitmyra Tønsberg åpner 23. september kl. 12.00
– Det skal være sånn at ingen vil gå hjem! Geitmyra Tønsberg åpner 23. september kl. 12.00
Det er duket for et skikkelig gilde når vi åpner portene på Løkken. – Vi gleder oss til at hele området her skal yre av barn og ungdom. At de skal oppleve smaken av 10 000 år med mathistorie. Det blir stasjoner der barna kan gjøre, føle, se på og smake. Vi skal bruke alle sansene. Vi skal koke, presse, sylte, skjære, grave og røre, forteller Kine Bekkengen, prosjektleder for Geitmyra Tønsberg.
Read More
Sikter mot Guinness rekordbok
Sikter mot Guinness rekordbok
Nå vil Geitmyra Tønsberg samle inn kjøkkenvisper til en helt unik samling. – Vi ønsker oss kjøkkenvisper - helst gamle og historiske visper i tre eller metall.
Read More
Geitmyras nyhetsbrev
Nyhetsbrev fra Geitmyra
Det skjer så mye på alle våre sentre – hver dag. Har du lyst til å få invitasjoner, inspirasjon og oppskrifter rett i innboksen hver uke? Ta en titt på hvor vi er og alt vi gjør.
Read More
– Å bruke ungdom til formidling er helt gull!
– Å bruke ungdom til formidling er helt gull!
Når Geitmyra Ringsakers store drivhusfest går av stabelen, er det juniorkokkene som står for mye av formidlingen. – Jeg ønsker å bli bedre til å lage mat, sier Olai Mañon om sin aller første jobb.
Read More
Drivhusfest for små og store!
Drivhusfest for små og store!
9. september inviterer vi til Barnas store drivhusfest – den magiske hagen på Geitmyra Ringsaker. – Vi gleder oss til å ta i mot barn og ungdom fra hele Innlandet inn i vårt splitter nye drivhus, jubler daglig leder, Inger-Marie Lupton.
Read More
Eltefritt brød med perfekt skorpe
Eltefritt brød med perfekt skorpe
Nicolai viser hvor enkelt du kan bake eltefritt brød og hvordan få perfekt skorpe. Vi trenger bare fire ingredienser. Mel, vann, salt og gjær.
Read More
Umami? Det har jeg aldri smakt før!
Umami? Det har jeg aldri smakt før!
– Dette har jeg gledet meg til helt siden i fjor! Det er ikke første gang Line (8) er på Verdens Kuleste Dag. Å smake på forskjellige ting er et av høydepunktene hvert år når Sparebankstiftelsen DNB arrangerer fest for tusenvis av barn.
Read More
Eplelykke
Eplelykke
Lukten av epler om høsten fører meg rett tilbake til skoleveien hjemme. Den var lang. Veldig lang. Særlig når det var eplesesong. Fordi vi måtte innom en rekke ulike hager for å plukke med oss gravenstein, åkerø og filippa. Selv om vi hadde akkurat de samme eplene hjemme i hagen.
Read More
Superenkel og knallgod fiskegrateng
Superenkel og knallgod fiskegrateng
Fiskegrateng er alltid populært. Glem hvit saus eller piskede eggehviter. Bare fyll på med herlige grønnsaker!
Read More
Gratis kokebok til alle 9. klassinger i Ringsaker
Gratis kokebok til alle niendeklassinger i Ringsaker
– En stor takk til Ringsaker kommune som satser på matglede og kunnskap ved å gi barna denne boka, sier daglig leder ved Geitmyra Ringsaker, Inger-Marie Lupton.
Read More
– Denne gaven vil gi barna i Vestfold store matopplevelser
– Denne gaven vil gi barna i Vestfold store matopplevelser!
Prosjektleder for Geitmyra Tønsberg, Kine Bekkengen, er vilt begeistret for den generøse gaven fra Frebergs og Hvasser Asparges i anledning kronprinsparets 50-års dag.
Read More
Fra tomat til pizzasaus – fra melk til mozarella
Fra tomat til pizzasaus – fra melk til mozarella
– I Norge selges det årlig 50 millioner frossenpizzaer. Alle barn har et forhold til pizza. Men maten kommer ikke fra pappboksen i frysedisken. På Barnas lille pizzafestival under Landbrukets dag på Evje får barna lage pizza helt fra bunnen av.
Read More
Grisefin gave til Geitmyra Tønsberg
Grisefin gave til Geitmyra Tønsberg
De to grisene heter Eva og Lillebror og er en velkomstgave fra den lokale matprodusenten Bjertnæs & Hoel. – Vi lover at de skal bringe matglede til mange barn og unge, smiler Kine.
Read More
– Vi bør lage HELE NORGE DYRKER
– Vi bør lage HELE NORGE DYRKER
– Familiedyrkekursene har så langt vært en suksess, slår gartner Maren Lømo fast. Hver lørdag i hele sommer har Geitmyra matkultursenter for barn arrangert dyrkekurs for små og store på tunet.
Read More
Etter skoletid i Oslo, Ringsaker, Tønsberg og Kristiansand
Etter skoletid i Oslo, Ringsaker, Tønsberg og Kristiansand
Vi inviterer vi til etter skoletid-aktivitet på Geitmyra. Hver uke kan barn i alderen 10-13 år komme innom og lære om matlaging, gårdsliv, bærekraft og urban dyrking. Tilbudet er gratis og tilbys på alle våre sentre.
Read More
Hjemmelaget fløteis
Hjemmelaget fløteis
Ekte iskrem er en blanding av fløte, melk, eggeplommer og sukker. Vi vil ha så små iskrystaller som mulig for å få en kremete konsistens. Hjemmelaget is kan du smakssette med akkurat hva du vil.
Read More
– Det er stort behov for for flinke folk i matbransjen
– Det er et stort behov for flinke folk i matbransjen
Med Erna Solberg i spissen, er det klart for omvisning,møte med juniorkokkene, flyndrefiletering og ikke minst en smak av alt det barna på kokkeskolen lager.
Read More
Oppskrifter fra sommerskolen på Geitmyra Kristiansand
Oppskrifter fra sommerskolen på Geitmyra Kristiansand
Her har vi samlet alle oppskriftene til den digge maten vi lager gjennom uka på sommerskolen. Vel bekomme!
Read More
Akkar
Akkar á la Geitmyra Kristiansand
Akkar er en delikatesse i mange land, men en lite utnyttet ressurs i Norge. Her finner du oppskrift på akkar, sånn det gjøres og serveres på sommerskole på Geitmyra Kristiansand.
Read More
Pasta vongole
Pasta vongole
Vongole er italiensk og betyr musling. Denne retten serverer vi med hjerteskjell på Geitmyras somerskole i Kristiansand. Men du kan bruke andre skjell også. Blåskjell er et rimelig og godt alternativ!
Read More