Grisefin gave til Geitmyra Tønsberg

– Disse kjekke skapningene kan kose seg på gården hos oss til Geitmyra Tønsberg åpner dørene, sier Åsmund Bjertnæs.  De to grisene heter Eva og Lillebror og er en velkomstgave fra den lokale matprodusenten Bjertnæs & Hoel. 

 

To heldiggriser, Eva og Lillebror, som lever godt hos Bjærtnes & Hoel - inntil videre.

 

– Takk for deres store lidenskap for mat. Dere er viktige! Takk for deres tålmodighet og langsiktige arbeid for å realisere Matkultursenter i Tønsberg. Senteret på Løkken blir viktig for hele verdikjeden for mat i Vestfold - og Telemark. Og viktigere; utdannelse for barn og unge. Deres liv blir rikere med bedre matlyst, skriver Bjertnæs & Hoel i kortet som fulgte med grisene. 

Bjertnæs & Hoel har lenge ønsket seg Geitmyra til Tønsberg, og snart får de ønsket sitt oppfylt. I september blir det offisiell åpning på Løkken, den store flotte villaen rett ved Slottsfjellet.  – Dette er noe av det viktigste som er gjort for matindustrien i regionen de siste 20 årene. Det blir et skikkelig løft, sier Åsmund. 

 
Takk for deres store lidenskap for mat. Dere er viktige! Senteret på Løkken blir viktig for hele verdikjeden for mat i Vestfold - og Telemark. Og viktigere; utdannelse for barn og unge. Deres liv blir rikere med bedre matlyst.
— Bjertnæs & Hoel
 

Skal fylle hus og hage med matglede

Alle sjetteklassingene i Tønsberg kommune skal få muligheten til å være på Geitmyra i en hel uke. Dagens kjøkken, to stuer og et soverom gjøres om til undervisningslokaler og flerbruksrom. Undervisningen bygges rundt kompetansemålene i mat og helse, og temaene varierer etter sesong. – Vi skal fylle hus og hage med matglede, historie, kunnskap og entusiasme. Vi skal dyrke, høste, lære og smake. Vi jobber for å pirre nysgjerrighet, dyrke kunnskap og øke matgleden til barna som kommer til oss, forteller Kine Bekkengen som er prosjektleder for Geitmyra Tønsberg. – Den praktfulle hagen på Løkken skal være åpen for alle, og det skal bugne av spennende, historiske og nyttige vekster. Vi lager en grønn, matglad oase med fokus på barn og ungdom. I tillegg skal Geitmyra Tønsberg fungere som et vindu mot matnæringa og produsentene i Vestfold og Telemark. Dette er en region som dyrker nærmere 30% av grønnsakene i Norge, og det skal vi løfte fram! legger Kine til. 

 
Med gaver som dette blir det enda morsommere å vise barna hvor maten kommer fra.
— Kine Bekkengen - Geitmyra
 

Det skal være sånn at ingen har lyst til å dra hjem

I september er det duket for åpning av Geitmyra Tønsberg. Da er alle barn, ungdom og barnefamilier i regionen invitert til åpningsfest på Løkken. – Jeg gleder meg til at hele området her skal yre av barn og ungdom. At de skal oppleve smaken av 10 000 år med mathistorie. Det blir stasjoner der barna kan gjøre, føle, se på og smake. Vi skal bruke alle sansene. Vi skal koke, presse, sylte, skjære, grave og røre. Det skal være sånn at ingen har lyst til å dra hjem! – Dette er en helt utrolig gave, vi er griseheldige. Med gaver som dette blir det enda morsommere å vise barna hvor maten kommer fra. Vi lover at den skal bringe matglede til mange barn og unge, smiler Kine.


 

Alle er velkomne til åpning

23.september